Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Ενισχύουν εθελοντικά σε είδος τα συσσίτια της πόλης οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών

Ρέθυμνο – Ενισχύουν εθελοντικά σε είδος τα συσσίτια της πόλης οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών

Κάθε χρόνο και λιγότεροι είναι οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών του Ρεθύμνου, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στον καταιγισμό προβλημάτων των τελευταίων ετών.

Προς τιμήν τους παραμένουν κοντά στον καταναλωτή με ειλικρινείς προσπάθειες για καλύτερες τιμές κι ας μην είναι πάντα δυνατόν, ενώ εξακολουθούν παράλληλα να βοηθούν εθελοντικά και σε είδος τα συσσίτια της πόλης και της εκκλησίας του Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο - Ενισχύουν εθελοντικά σε είδος τα συσσίτια της πόλης οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών
Watch this video on YouTube.

Κάθε φέτος και χειρότερα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών του Ρεθύμνου που στενάζουν οικονομικά, τα προϊόντα τους μένουν απούλητα, ενώ οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές, μην αφήνοντας περιθώρια ακόμα και για την κάλυψη των εξόδων τους, σε αρκετές των περιπτώσεων.

Παρά τις δυσκολίες, οι παραγωγοί παραμένουν ειλικρινείς στο καταναλωτικό κοινό, προσπαθώντας να έχουν τις καλύτερες δυνατόν τιμές και παραδεχόμενοι ότι δεν είναι αυτό, πάντοτε εφικτό, ενώ συνεχίζουν να ενισχύουν εθελοντικά και σε είδος, τα συσσίτια της πόλης και της εκκλησίας του Ρεθύμνου.

Χρόνο με τον χρόνο μάλιστα, λιγοστεύουν οι παραγωγοί στο Ρέθυμνο κι έτσι η περιφερειακή ενότητα που ήταν από τις πιο εύρωστες οικονομικά ανά την Ελλάδα, αφού πριν τη δεκαετία της κρίσης, συνδύαζε τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα παραγωγής, πλέον ο κόσμος της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας λιγοστεύει, όπως και φθίνει η οικονομική κατάσταση των Ρεθυμνιωτών που στράφηκαν δυνασάνολογα στον τουρισμό.

Την ίδια ώρα, το αποτελειωτικό χτύπημα έρχεται από την μύγα της Μεσογείου που εισέβαλε στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, δεν είναι εφικτό να καταπολεμηθεί με αποτέλεσμα να επηρεάζει δυσβάσταχτα και την ποιότητα των προϊόντων της κρητικής γης.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize