Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες – «Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον»

Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες – «Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον»

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες του Ρεθύμνου απεύθυνε ο επικεφαλής του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες», Σταύρος Βουρβαχάκης, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου, στο Σπίτι του Πολιτισμού.

http://https://youtu.be/9LAQgrpfo5k

Φίλοι και υποστηρικτές του Σταύρου Βουρβαχάκη από το Ρέθυμνο, έδωσαν το παρόν, για να καταστήσουν όλοι μαζί ένα Δήμο-πρότυπο και ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο ίδιος στην ομιλία του.

Στην έναρξη της εκδήλωσης για την υποψηφιότητα του Σταύρου Βουρβαχάκη, μίλησε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Κομοτηνής Γιώργος Παύλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ

«Απόψε από το Σπίτι του Πολιτισμού στέλνουμε μήνυμα αλλαγής, μήνυμα προοπτικής, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα νίκης.

Πολίτες του Δήμου Ρεθύμνου: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την ταυτότητα της πόλης μας.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε τα εγκαταλελειμμένα χωριά μας.

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο Ρεθύμνου. Ήρθε η ώρα της προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Ήρθε η ώρα να πούμε τέρμα στις υποσχέσεις, τέρμα στα ψέματα. Γελάστηκαν εκείνοι που πίστευαν ότι θα αποτρέψουν την κάθοδό μας στις εκλογές. Εκείνοι που μας διέβαλλαν και μας συκοφαντούσαν με κάθε τρόπο. Διάφορα κέντρα εξουσίας μας πολεμούσαν με λυσσαλέο τρόπο, μας απαξίωναν και μας λοιδορούσαν. Γνωρίζω και γνωρίζετε τί αντιμετωπίσαμε για να δημιουργήσουμε την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Δεν πτοηθήκαμε. Αντίθετα οι δυσκολίες, οι επιθέσεις, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση μας χαλύβδωσαν. Μας έκαναν πιο δυνατούς και έτοιμους να συγκρουστούμε με κατεστημένα, με νοοτροπίες του χθες.

Συνδημότισσες και Συνδημότες, δεν σας κρύβω πόσο προβληματίστηκα να εμφανιστώ σήμερα μπροστά σας. Όχι γιατί δεν ήξερα τί να πω. Αλλά γιατί δεν ήξερα τι θέλετε εσείς να ακούσετε. Το πρωτόκολλο σε αυτές τις προεκλογικές ομιλίες, συνήθως επιβάλλει έναν ξύλινο και στερεότυπο λόγο, όπου ο υποψήφιος προσπαθεί να αποδείξει κάτι που δεν είναι!

Δεν σας κρύβω πόσο με προβλημάτισε το γεγονός ότι ορισμένοι υποψήφιοι και διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου στο Ρέθυμνο έχουν κατέβει στην προεκλογική τους εκστρατεία με επικοινωνιολόγους!

Aυτοί τους καθορίζουν τι να λένε, πώς να το λένε, πότε να το λένε! Και βεβαίως όταν βλέπουν ότι ο υποψήφιος εκτίθεται ή διαρκώς μειώνεται με την εικόνα που παρουσιάζει επιλέγουν την αποχή!

Να δούμε μετά τις εκλογές τι τύχη θα έχουν χωρίς τους επικοινωνιολόγους!

Φίλες και Φίλοι, από παιδί έχω μάθει να μιλάω με την γλώσσα της καρδιάς. Ο ξύλινος λόγος και τα κείμενα των επικοινωνιολόγων δεν με αφορούν.

Εγώ καταθέτω τις γνώσεις μου και σας μιλάω μέσα από την καρδιά μου, γιατί «μόνο η καρδιά κάνει τις λέξεις να δονούνται», γιατί πάντα λέω μέσα μου:
«Σταύρο, μη ξεχνάς ποτέ να είσαι ο εαυτός σου!». Έρχομαι λοιπόν μπροστά σας σε τούτο εδώ το βήμα και λέω ότι για να έχει μέλλον αυτή η πόλη και κατ’ επέκτασιν ο Δήμος Ρεθύμνου , πρέπει να στελεχωθεί με πρόσωπα που έρχονται από το μέλλον. Με πρόσωπα που δεν κουβαλάνε αμαρτωλές συνήθειες του παρελθόντος ,που δεν ασπάζονται την μικροπολιτική, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες. Αυτοί νομίζω πως είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Πολίτες του Δήμου Ρεθύμνου, πολλοί μας λένε ότι εσείς ως ανεξάρτητος συνδυασμός ξεκινάτε από πολύ χαμηλά…. και τους απαντούμε: «Όσο πιο χαμηλά παίρνεις φόρα, τόσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις». Άλλοι μας λένε ότι «Εσείς είστε άγνωστοι!» Είμαστε άγνωστοι λέμε όσο άγνωστη είναι και η λέξη «ΑΛΗΘΕΙΑ» στο λεξιλόγιο των αντιπάλων μας. Αυτοί που σήμερα ζητούν να τους εμπιστευθείτε και πάλι τη διοίκηση του Δήμου, έχουν διατελέσει τουλάχιστον 12 χρόνια στην δημαρχιακή καρέκλα. Πείτε μας ένα μεγάλο έργο μέσα στην πόλη, που να σας θυμίζει την αφεντιά τους… ΚΑΝΕΝΑ! Η μεγαλύτερη συμφορά έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης

Είναι «οι χειρότεροι να κυβερνούν τους καλύτερους».

Αγαπητές φίλες και φίλοι, πριν ψηφίσετε στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής σκεφθείτε. Βάλτε κάτω τα βιογραφικά μας. Βάλτε κάτω τις ζωές μας, τις ιστορίες μας.

Βάλτε κάτω τα προσόντα του καθενός, επιστημονικά και επαγγελματικά και αποφασίστε. Αποφασίστε με το χέρι στην καρδιά. Ποιός είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο. Το πιο ικανό να σας εκπροσωπήσει και να αλλάξει αυτόν τον Δήμο προς το καλύτερο για την επόμενη 4ετία. Ποιος είναι εκείνος που θα κινήσει αυτήν την οικονομική μηχανή του τόπου μας και θα δώσει ευημερία και θέσεις εργασίας στα παιδιά μας;

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, θέλω να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή οι παλμοί της καρδιάς μου είναι συντονισμένοι με την αγωνία για την τύχη και το μέλλον αυτού του ευλογημένου τόπου. Έχω ευθύνη απέναντί σας και θέλω να σας δηλώσω και να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι αποτελεσματικός για τον τόπο. Θα είμαι συνεργάσιμος, φιλικός και ευγνώμων σε όσους μας βοηθούν και είναι αλληλέγγυοι προς τα προβλήματά μας.

Θα είμαι όμως σκληρός, ανυπάκουος και απείθαρχος προς κάθε κέντρο εξουσίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όταν αυτό το κέντρο, αυτή η εξουσία παίρνει θέση εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Θα είμαι ευέλικτος και θα τείνω χέρι συνεργασίας προς όλο το πολιτικό φάσμα.

Θα καταστήσουμε τη θέση μας με σαφήνεια προς όλους, ότι το Ρέθυμνο αξίζει καλύτερης τύχης! Και ότι θα πρέπει να μας υπολογίζουν από εδώ και στο εξής.

Διακοσμητικά στοιχεία και τζάμπα μάγκες… ΤΕΛΟΣ!!!

Όσο ταπεινός και ευγνώμων θα είμαι απέναντι σε όσους μας βοηθούν, τόσο ανένδοτος και τιμωρός θα είμαι για όσους πολεμούν το καλό του Δήμου μας!

Η αλήθεια στην αρχή λοιδορείται, μετά πολεμιέται, αλλά κατόπιν θεωρείται δεδομένη.

Φίλοι μου, η ψήφος σας αυτή τη φορά είναι υψίστης σημασίας για τον τόπο μας!

Και όπως είπε και ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτών Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα! Η σφαίρα σκοτώνει έναν άνθρωπο, τον εχθρό, αλλά η ψήφος μπορεί να σκοτώσει το μέλλον των παιδιών σας!»

Δυστυχώς φτάσαμε στο απόλυτο μηδέν! Όλοι μας βιώνουμε πανελλαδικά μία οργή και μία αγανάκτηση για τα κόμματα που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι.

Ας μην τους αφήσουμε να αλλοτριώσουν τις τοπικές μας κοινωνίες, να αλλοτριώσουν τις ψυχές μας, να αλλοτριώσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Στον τόπο μας, με τα τόσα πλεονεκτήματα που έχουμε, κάποιος επιτέλους πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Είχαμε την ατυχία όλα αυτά τα χρόνια να κυβερνηθούμε από άτομα που κοιτούσαν το ατομικό τους συμφέρον και από διάφορους Μαυρογιαλούρους. Εμείς έχουμε καθαρά χέρια, λέμε καθαρές κουβέντες και ζητάμε καθαρές λύσεις.

Φίλες και Φίλοι, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αφήσουμε στην άκρη πολιτικές και πρόσωπα που έγιναν κατεστημένο και διεκδικούν την αιωνιότητα στην τοπική κοινωνία, που διεκδικούνε, εργολαβικώ τω τρόπω, να μας εγκλωβίσουν ξανά στην απραξία και στην στασιμότητα. Ήρθε η ώρα να μπει τέρμα στις «παρεούλες», στις «εργολαβικές συνάφειες» και τις «συγγενικές εξυπηρετήσεις».

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα Δήμο δουλειάς, διαφάνειας, δικαιοσύνης, έργων και όχι λόγων.

Συνδημότισσες και Συνδημότες, με συναίσθηση των δυσκολιών, των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα επεξεργαστήκαμε θέσεις και προτάσεις για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του Δήμου μας.

Καταθέσαμε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και όχι γενικές και αόριστες. Ένα πρόγραμμα λιτό αλλά ουσιαστικό που δεν σκοπεύουμε να γίνει σουβενίρ ή μουσειακό έκθεμα των Δημοτικών εκλογών.

Ένα πρόγραμμα που απόψε δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα το υλοποιήσουμε. Δεν υποσχόμαστε το ακατόρθωτο. Κλείνοντας την αποψινή μου ομιλία, θα ήθελα να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι, αν μου δώσετε την ευκαιρία να σας υπηρετήσω από το πόστο του Δημάρχου αυτού του τόπου, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Υπόσχομαι να αφιερώσω το 100% του εαυτού μου προς τον σκοπό αυτό».

Στη συνέχεια και αφού ο κ. Βουρβαχάκης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, κλείνοντας τόνισε: «Όλοι μαζί για την αλλαγή στο Δήμο Ρεθύμνου. Όλοι μαζί για τη μεγάλη ανατροπή. Όλοι μαζί για να καταστήσουμε αυτόν τον Δήμο ένα πρότυπο και ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού. Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το χρωστάμε σε όλους μας! Και αυτό είναι ένα συμβόλαιο τιμής που κάνουμε απόψε μαζί σας, από αυτόν εδώ τον φιλόξενο χώρο. Ο Θεός μαζί μας! Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Γεια σας και με τη νίκη!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize