Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες – «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες συμπολίτες μας που έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν τις περιουσίες τους»

Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες – «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες συμπολίτες μας που έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν τις περιουσίες τους»

Η δημοτική παράταξη «ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» με ανακοίνωση συμπαρίσταται στους πληγέντες από την πλημμύρα συμπολίτες μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες συμπολίτες μας, που έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν τις περιουσίες τους, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και της θεομηνίας που έπληξε το νησί μας.
Η ανυπαρξία έργων και οι κακοτεχνίες στα υφιστάμενα έργα έχει μετατρέψει τα νερά και τις βροχές από ευλογία για την αγροτική παραγωγή σε κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.
Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από την πλημμύρα και που χρειάζονται βοήθεια.
Φαινόμενα όπως αυτό δεν είναι ούτε «αιφνίδια», ούτε «απροσδόκητα».

Η συχνότητά τους πυκνώνει διεθνώς, καθώς οφείλονται σ’ ένα συνδυασμό παραγόντων κλιματικής αλλαγής και ασύστολης τσιμεντοποίησης των πόλεων. Με βάση αυτήν την εμπειρία, που συχνά είναι και τραγική, έχει ανάψει διεθνώς η συζήτηση για την αναζήτηση βέλτιστων αντιπλημμυρικών πρακτικών, και στο πλαίσιο αυτής, κυριαρχούν οι «πράσινες λύσεις»: Δρόμοι και πεζοδρόμια που επιτρέπουν στο νερό να απορροφηθεί από το έδαφος, κήποι και ταμιευτήρες στους δημόσιους χώρους, πράσινες ταράτσες και αποκατάσταση μπαζωμένων ρεμάτων. Άραγε ο Δήμος θα κινηθεί ώστε να ξεκινήσει μια σοβαρή έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της πόλης, ώστε να δούμε αν αυτές οι πολιτικές μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της πόλης μας?

Η δημοτική αρχή αντί για επικοινωνιακά σόου ας αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να πάρει μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και να σχεδιάσει έργα έστω και τώρα, για την αποτροπή στο μέλλον παρόμοιων καταστροφικών περιστατικών στα όρια του Δήμου Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο 27 Φεβρουαρίου 2019

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

cretedoc.gr

Check Also

Ρέθυμνο – Το Αστυνομικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Νίκος Μαλλιαρός

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize