Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Ελλείψεις σε εισπνεόμενα και κορτικοειδή φάρμακα – Ψηφιακή εφαρμογή του ΕΟΦ θα δώσει λύση;

Ρέθυμνο – Ελλείψεις σε εισπνεόμενα και κορτικοειδή φάρμακα – Ψηφιακή εφαρμογή του ΕΟΦ θα δώσει λύση;

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην αγορά φαρμάκου του Ρεθύμνου με τις ελλείψεις σε σκευάσματα να κάνουν δύσκολη τη ζωή ασθενών, γιατρών και φαρμακοποιών.

Αυτή την περίοδο το πρόβλημα έχει ενταθεί σε ό,τι αφορά τα κορτικοειδή και τα εισπνεόμενα, ενώ η χείριστη των περιπτώσεων είναι η επείγουσα ανάγκη σε φάρμακα που δεν διατίθενται σε γενόσημα.

Οι φαρμακοποιοί συνιστούν στους ασθενείς να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών, ενώ ο ΕΟΦ λάνσαρε ψηφιακή εφαρμογή για να μπει σε τάξη η αγορά φαρμάκου.

Εντείνονται τα προβλήματα στην αγορά φαρμάκου του Ρεθύμνου, ιδίως σε ό,τι αφορά πρωτότυπα σκευάσματα για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα με αποτέλεσμα στις περιπτώσεις της επείγουσας ανάγκης για λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, οι ασθενείς να μένουν όμηροι μιας κατάστασης που έχει χρονίσει και αναγκάζονται να περιοδεύουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα σκευάσματα που έχουν ανάγκη.

Οι ασθενείς, συμβουλεύει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, θα πρέπει να εμπιστεύονται τις παραινέσεις των ειδικών, του γιατρού και του φαρμακοποιού, ώστε στις περιπτώσεις που υπάρχει γενόσημο σκεύασμα, να μη διστάζουν να το προμηθεύονται, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν με διαφορετικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, λάνσαρε μια εφαρμογή με την οποία ο κάθε φαρμακευτικός σύλλογος θα μπορεί επίσημα να τροφοδοτεί το σύστημα με πληροφορίες για τις ελλείψεις φαρμάκων, έτσι ώστε να υπάρχει εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά.

Αχτίδα αισιοδοξίας για την ρύθμιση των ελλείψεων στα φάρμακα, αποτελεί σύμφωνα και με την γραμματέα του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευρυδίκη Ψυχαράκη, το γεγονός ότι αλλάζει εκ νέου ο τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Check Also

Ρέθυμνο – Δύο χρυσά και πιθανή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Τόκυο για το Στέλιο Βουρβαχάκη

rethemnosnews.gr Το σύνολο των αθλητών (12) της ομάδας «Ίκαρος» που αποτελεί την ομάδα των ΑΜΕΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize