Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο δήμος Αγίου Βασιλείου – Τέσσερα Κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΑΝΕΛ) μαζί με πλήθος κόσμου για τον Γιάννη Ταταράκη

Ρέθυμνο δήμος Αγίου Βασιλείου – Τέσσερα Κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΑΝΕΛ) μαζί με πλήθος κόσμου για τον Γιάννη Ταταράκη

Μια πρωτόγνωρη εκδήλωση τόσο σε μαζικότητα όσο και πολυσυλλεκτικότητας των παρευρισκόμενων πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση των βασικών αρχών του συνδυασμού «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»  και των  υποψηφίων του από τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταρακή αφού για πρώτη φορά βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία της περιοχής.

Τέσσερα Κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΑΝΕΛ) μαζί με πλήθος κόσμου και τοπικών φορέων εξέφρασαν την υποστήριξη τους πιστώνοντας στον Δήμαρχο μια  προσωπική, κοινωνική και πολιτική νίκη.

 

Ο Περιφερειάρχης πήρε το λόγο μετά την ομιλία του Δημάρχου. Αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια για το όραμα και το πάθος του Δημάρχου, για την προσφορά, την εργατικότητα και την μεθοδικότητας του, ενώ έκανε ιδιαίτερη  αναφορά στην αποφασιστικότητα και την  έντονη διεκδικητικότητα του.

 

Από την πλευρά του Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα είναι παρών στην «Εθνική Κρήτης» που ανέφερε ο κ Αρναουτάκης

όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

 • Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
 • Νίκος Κακογιαννάκης Περιφερειακός Σύμβουλος
 • Ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός
 • Γιώργος Σκορδίλης  (Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου)
 • Δήμητρης Λελεδάκης (Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου)
 • Πέτρος Σοφούλης (Αντιδήμαρχος Σφακίων)
 • Βασίλης Θεοδωράκης Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ
 • Δημήτρης Σερλής Πρόεδρος Χαμαλεύρι
 • Αντώνης Βαρούχας Πρόεδρος Άδελε
 • Εκπρόσωποι των κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Μανώλης Αυγενάκης και Γιώργος Βλαστός

ΝΔ: Μανώλης Φουρφουλάκης (Δημοτικός Σύμβουλος)

ΑΝΕΛ: Ηλίας Τσικόγιας

 

Βιογραφικά:

Δ.Ε. ΛΑΜΠΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ:  Τ.Κ. ΜΟΥΡΝΕ, Απόφοιτος Ενιαίου λυκείου και Τεχνικού λυκείου με κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάζεται ως βοηθός φαρμακοποιού. Έχει διατελέσει για 7 χρόνια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουρνέ.

ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΝΤΕΛΗ: T.K. ΚΕΡΑΜΕ, Απόφοιτος Ι.Ε.Κ Λογιστικής. Έχει απασχοληθεί για 4 χρόνια σε λογιστικό γραφείο, επίσης ως ξενοδοχοϋπάλληλος και ως συμβασιούχος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμέ.

ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τ.Κ. ΜΙΞΟΡΡΟΥΜΑ, Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος (Alpha Bank), Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιξορρούματος.

ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Τ.Κ. ΑΚΟΥΜΙΑ, Είναι αγρότης-κτηνοτρόφος.  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Βασιλείου από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος.

ΚΑΒΑΛΑΡΑΚΗ-ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τ.Κ. ΣΠΗΛΙ, Απόφοιτος Βοηθός Μικροβιολόγου, Έχει εργαστεί στο Ιπποκράτειο Ιατρικό Κέντρο Ηρακλείου και σήμερα δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης.

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: T.K. ΚΑΡΙΝΕΣ, Συνταξιούχος ΙΚΑ(οδηγός). Έχει διατελέσει Πρόεδρος Οδηγών Ταξί, καθώς και Κοινοτικός Σύμβουλος Καρινών.

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Τ.Κ. ΑΚΟΥΜΙΑ, Εργάζεται ως χειριστής μηχανημάτων. Από το 2007 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.

ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΜΙΧΑΗΛ: T.K. ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, Απόφοιτος σχολής Τεχνικών Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ασχολείται με τον τουριστικό τομέα στα Σακτούρια (επιπλωμένες κατοικίες).

ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΗΛΙΑ: Τ.Κ. ΜΕΛΑΜΠΕΣ, Συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος, Έχει διατελέσει Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Αγίου Βασιλείου, Πρόεδρος Συλλόγου Μελαμπιανών, Αντιπρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης Αττικής, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών μηχανημάτων τεχνικών έργων.

ΠΕΛΑΝΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: T.K ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ,  Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Σε τοπικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια μέλος του Δ/Σ του Πολιτιστικού συλλόγου Κρύας Βρύσης, Μέλος Δ/Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρύας Βρύσης, Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Φραγκόσυκου. Σε Παγκρήτιο επίπεδο καταστατικό μέλος και η πρώτη Γενική Γραμματέας της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και καταστατικό μέλος και Αντιπρόεδρος του προσωρινού Δ/Σ του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ: T.K ΛΑΜΠΗΝΗ, Εργάζεται ως χειριστής μηχανημάτων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Κοινότητας Λαμπηνής από το 1986-1998. Από το 1998 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.

ΣΧΟΙΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ: T.K ΚΑΡΙΝΕΣ: Εργάζεται στην ΑΣΕΑΡ. Είναι Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτικής Οργάνωσης Δήμου Αγίου Βασιλείου του ΚΙΝΑΛ.

ΤΣΙΓΔΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: T.K ΚΙΣΣΟΣ, Απόφοιτος Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον Ελληνικό Πολιτισμό. Απασχολείται ως καθηγήτρια ειδικής αγωγής. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κισσού από το  2010-2014.

ΤΣΙΡΙΝΔΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ: T.K. ΣΠΗΛΙ, Απόφοιτος Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα της εστίασης. Δημοτικός σύμβουλος για 8 χρόνια, Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού Σπηλίου, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για 2,5 χρόνια και Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Σπηλίου (νυν Αντιπρόεδρος).

ΤΣΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Τ.Κ. ΜΕΛΑΜΠΕΣ, Απόφοιτος  Πανεπιστημίου Κρήτης τμήμα Φυσικής – Ηλεκτρονική-Υπολογιστές.
Είναι Προϊστάμενος – επιμορφωτής ΚΕΕ Ρεθύμνου, και εργάζεται ως καθηγητής 2ουΛυκείου Ρεθύμνου. Είναι Πρόεδρος νεολαίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάμπων, έχει διατελλέσει -Αντιδήμαρχος επί Δήμου Λάμπης και  Αγίου Βασιλείου. Σήμερα είναι- Υπεύθυνος Παιδείας-Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών  και Προέδρος ΔΣ Δήμου Αγίου Βασιλείου

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Τ.Κ. ΣΑΚΤΟΥΡΙΑ, Εργάζεται ως υπάλληλος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σακτουρίων.

 

Δ.Ε. ΦΟΙΝΙΚΑ

LAWLESS AINE-ELIZABETH συζ. ΓΑΒΑΛΑ του DESMOND: Τ.Κ. ΜΥΡΘΙΟΣ, Έχει τελειώσει την Ανώτατη Σχολή Γραμματέων του Δουβλίνου. Διαμένει μόνιμα στην Κρήτη από το 1987 και έχει 2 παιδιά. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον Πλακιά.

ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: T.K. ΚΟΞΑΡΕ, Είναι αγρότης-κτηνοτρόφος. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τοπικής κοινότητας Κοξαρέ, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος κοινότητας Κοξαρέ από το 1998-2006, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2007-2010. Από το 2014 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ τον τελευταίο χρόνο διατελεί ως αντιδήμαρχος.

ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: T.K. ΜΥΡΘΙΟΣ, Απόφοιτος τμήματος Λογιστικής. Εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πλακιά, ενώ είναι Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πλακιά μέχρι σήμερα και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αγίου Βασιλείου.

ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΙΩΣΗΦ του ΜΑΡΚΟΥ: Τ.Κ. ΣΕΛΛΙΑ, Απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου – Τμήματος Πολιτικός Επιστημών και Ιστορίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Marketing. Είναι Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Φοίνικα Σελλίων, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγίου Βασιλείου, και Δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 έως σήμερα. Διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου στον τ. Δήμο Φοίνικα και στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

ΓΟΥΜΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: T.K. ΣΕΛΛΙΑ, Είναι αγρότης-κτηνοτρόφος, ενώ δραστηριοποιείται και στον τουριστικό τομέα (ενοικιαζόμενα δωμάτια). Έχει διατελέσει μέλος αλλά και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σελλίων.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ: T.K. ΛΕΥΚΟΓΕΙΑ, Δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα (ιδιοκτήτης ξενοδοχείου), καθώς και στον αγροτικό. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 έως σήμερα και έχει θητεύσει και ως Αντιδήμαρχος.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: T.K ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος Αστυνομικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αϊ Γιάννη, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Βασιλείου και Αντιδήμαρχος.

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ: T.K. ΡΟΔΑΚΙΝΟ,  Εργάστηκε στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Βαρδινογιάννη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνταξιοδοτήθηκε από την Ε.Α.Σ. Ρεθύμνης. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2006-2010. Από το 2010 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος.

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Τ.Κ. ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ, Απόφοιτος τεχνικής σχολής ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων. Έχει εργαστεί στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο Αθηνών-Πειραιώς  και τα τελευταία 7 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει συνδικαλιστική παρουσία στον ΗΣΑΠ και στο Σωματείο φυλάκων αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκουσελιανών και στον Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής».

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ: T.Κ. ΑΣΩΜΑΤΟΣ, Απόφοιτος Λυκείου. Εργάζεται στον τουριστικό τομέα.

ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ: T.K ΛΕΥΚΟΓΕΙΑ, Απόφοιτος Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης. Απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα με φροντιστηριακά μαθήματα. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτικής Οργάνωσης Δήμου Αγίου Βασιλείου του ΚΙΝΑΛ.

Η ομιλία του Γιάννη Ταταράκη:

Φίλες και φίλοι

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του δημοτικού συνδυασμού μας «Κοινή πορεία στο μέλλον» και ήρθατε σήμερα εδώ σε μια μεγάλη και ιστορική στιγμή για τον τόπο μας, στην παρουσίαση των βασικών αρχών του συνδυασμού μας αλλά και των προσώπων του ανανεωμένου ψηφοδελτίου, που θα δώσει τη μάχη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019.

Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κάθε αντίστοιχη συνάντηση να γίνεται μια εισαγωγή για την οικονομική κρίση και για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει φέρει στη ζωή μας.

Απόψε όμως θα πρωτοτυπήσουμε.

Απόψε δεν θα κάνω τέτοιου είδους ανάλυση ούτε θα επαναλάβω χιλιοειπωμένες φράσεις αναπαράγοντας την μιζέρια και την καταχνιά που έχει σκεπάσει τον τόπο μας.

Απόψε θα συζητήσουμε για την ελπίδα και το κοινό μας όραμα για τον τόπο μας, το χωριό μας, την γειτονιά μας, το σπίτι μας.

Απόψε θα αναλογιστούμε τι καταφέραμε να κάνουμε με πολύ κόπο τα τελευταία 4 χρόνια που η κρίση μάστιζε την χώρα μας.

Απόψε θα ξεκινήσουμε ένα μακρύ δημόσιο διάλογο για να αποφασίσουμε για τον Δήμο που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Απόψε θα αποδείξουμε πως μπορούμε όλοι εμείς με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες να αφήσουμε στην άκρη τις παλαιότερες διαφωνίες και αντιθέσεις μας για να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε πως μπορούμε χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Απόψε θέλουμε τούτη η αίθουσα να πλημμυρίσει με χαμόγελα και αισιοδοξία που θα την μεταλαμπαδεύσετε όλοι εσείς σε κάθε χωριό και σε κάθε σπίτι.

Απόψε ήρθαμε εδώ για να ομονοήσουμε, να βρούμε τον κοινό παρανομαστή και και τα σημεία προσέγγισης για την άσκηση πολιτικής με ήθος, διαφάνεια, όραμα, ανθρωπιά, ισοτιμία και δικαιοσύνη προς όφελος της κοινωνίας μας

Απόψε λοιπόν ο Δήμος Αγίου Βασιλείου αλλάζει σελίδα και αντικρίζει το μέλλον με μια νέα φιλοσοφία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Χαρακτήρισα ιστορική αυτή την μέρα αφού ποτέ ξανά δεν συναντήθηκαν τόσοι πολλοί ενεργοί πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από το να δώσει λύση στα καθημερινά του προβλήματα του Δημότη, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του δίδοντας παράλληλα μια νέα προοπτική ανάπτυξης.

Αυτό άλλωστε είναι και το επίκεντρο της δημοκρατικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Δήμων. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού και μόνο δημιουργήθηκε ο υπερκομματικός συνδυασμός μας.

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και τους ΑΝΕΛ που μας εξέφρασαν την υποστήριξη τους με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, για το καθαρό προγραμματικό μας λόγο άλλα και την αποτελεσματικότητα μας.

Πάντα πίστευα και χαίρομαι που πλέον βρίσκω ευήκοα ώτα ότι για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, είναι να πορευόμαστε ενωμένοι, με συνέχεια και συνέπεια, σε έναν αγώνα, που δεν τον χαρακτηρίζουν οι κομματικές ταυτότητες, αλλά οι κοινές ανάγκες των δημοτών και τα κοινά προβλήματα.

Ξεκινήσαμε  πριν 4 χρόνια με καθαρή στόχευση να οριοθετήσουμε ένα νέο δρόμο για το Δήμο Αγίου Βασιλείου που θα αξιοποιεί  το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική του θέση και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του. Θεμελιώδης και διαρκής στόχος μας ήταν και είναι να κάνουμε αμεσότερη τη σχέση του Δήμου με τον δημότη με διάλογο, διαφάνεια και σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε οικισμού.

Αυτή την αποστολή μάς ανέθεσαν οι Δημότες η οποία είναι συμβόλαιο συνέπειας, εδώ θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν στο πρόσωπό μου.

Επιδιώξαμε, λοιπόν, επίμονα και καταφέραμε ένα ποσοτικό και ποιοτικό άλμα στην διοίκηση  του Δήμου μας και εξασφαλίσαμε την δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον, θέτοντας στόχους που θα μπορούν να υλοποιηθούν και να μην αποτελούν απλό ευχολόγιο.

Έτσι με ορατά αποτελέσματα, δράσεις και έργα όπως ακριβώς τους είχαμε υποσχεθεί το 2014 να  μπορούμε σήμερα να τους κοιτάμε κατάματα και να ζητάμε εκ νέου την στήριξη τους για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η διαδρομή μας μέχρι σήμερα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι δυσκολίες που ανέκυψαν από την οικονομική δυστοκία που έπληξε τη χώρα μας, μας έφερε αντιμέτωπους με πολλά και σοβαρά ζητήματα. Το γεγονός αυτό μας όπλισε με μεγαλύτερη δύναμη και πείσμα. Γιγαντώσαμε την προσπάθειά μας και αναζητήσαμε διεξόδους και λύσεις, προκειμένου να πετύχουμε όλα όσα προανέφερα.

Βάλαμε ένα στοίχημα, να καταφέρουμε να φέρουμε το Δήμο μας στη θέση που του αξίζει Δουλέψαμε και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Φυσικά κάναμε και λάθη αφού αυτό είναι το τίμημα της άσκησης διοίκησης όμως κάναμε την αυτοκριτική μας. Ενδεχομένως να κάνουμε ξανά, όμως έχουμε την πολιτική γενναιότητα να τα διορθώσουμε και να μην επιμένουμε σε αδιέξοδα.

Πριν από 1,5 χρόνο είχα επιλέξει σε νεκρό πολίτικό χρόνο να κάνω ένα δημόσιο απολογισμό έργων και δράσεων, όχι υπό την πίεση προεκλογικού αγώνα αλλά με σκοπό την ουσιαστική αποτίμηση. ο Δημόσιος Απολογισμός αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του νέου ήθους και του νέου ύφους εξουσίας με το οποίο ασκούμε τα καθήκοντα μας.

Ο κατάλογος όμως των έργων και δράσεων είναι πλέον πολύ μακρύς και δεν θέλω να καταχραστώ την υπομονή σας για αυτό θα αναφερθώ σε τομείς δράσεις οι οποίοι ήταν και οι βασικές προτεραιότητες όπως τις είχαμε καταθέσει και προεκλογικά στο δημόσιο διάλογο.

 1. Οικονομική διαχείριση

Προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου όπως προμήθειες υλικών, συνεργεία αυτοκινήτων, έκτακτο προσωπικό, καύσιμα κά προκειμένου να καταστήσουμε τον Δήμο βιώσιμο και λειτουργικό και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του με απόλυτη συνέπεια, ενώ μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα από ίδιους πόρους, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.

 1. Αποτελεσματική Διοίκηση και αντιμετώπιση καθημερινότητας

Ο Δημότης μας πλέον αισθάνεται ασφαλής αφού ο Δήμος αντιμετωπίζει με επιτυχία τη καθημερινότητα του αλλά και του δίνει προοπτική. Τόσο οι διοικητικές – οικονομικές – τεχνικές υπηρεσίες μας όσο και τα τεχνικά συνεργεία καθώς και τα συνεργεία καθαριότητας βρίσκονται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και εξυπηρετούν τους δημότες με συνέπεια και ταχύτητά αφού πλέον έχουν οργανωθεί στον μέγιστο βαθμό.

 1. Κοινωνική Πολιτική

Βασικός πυλώνα της πολιτικής μας ήταν και είναι η άσκηση ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών όπως η Βοήθεια στο Σπίτι που πλέον διαθέτει σύγχρονους και αυτόνομους χώρους στην Παλέ, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας.

Παράλληλα αξιοποιούμε προγράμματα και αναπτύσσουμε όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η κάρτα σίτισης, η κάρτα ανασφαλίστων, το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής “ΤΕΒΑ”  για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

 

 1. Η στήριξη του Τουρισμού, του Πρωτογενή τομέα και συνολικά Επιχειρηματικότητας.

Έχουμε δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον στήριξης και ενθάρρυνσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Παρέχουμε συμβουλές σε θέματα αξιοποίησης προγραμμάτων από αγρότες, ανέργους και επιχειρηματίες. Ενισχύουμε τις δράσεις προβολής του τόπου αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση στη φιλοξενία, αφού ο τουρισμός αποτελεί ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας. Ταυτόχρονα στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με έργα όπως δίκτυα άρδευσης και βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας αλλά και δράσεις ενημέρωσης των αγροτών για θέματα που τους απασχολούν

 1. 5. Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων Αξιοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Πόρων

Το τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιούμε αναβαθμίζει την εικόνα του Δήμου, αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας και της καθαριότητας αλλά και προστατεύει το περιβάλλον.

Με μέθοδο, οργάνωση, με συγκεκριμένους και σταθερούς στόχους, επιμονή, αποφασιστικότητα και διεκδίκηση έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε εθνικούς πόρους είτε από την Περιφέρεια Κρήτης είτε από την Κεντρική Κυβέρνηση πολύ περισσότερους από πολύ μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.

Συνολικά λοιπόν έχουμε δημοπρατήσει ή είναι προς δημοπράτηση έργα ύψους 25,5 εκ ευρώ σε μόλις 4 χρόνια ενώ αναμένουμε εγκρίσεις για άλλα 5,5 εκ ευρώ

Τα  έργα  επιμερίζονται ως εξής:

 1. Ύδρευση- Άρδευση συνολικού ύψους 6,25 εκ
 2. Αποχέτευση-Διαχείριση λυμάτων-Βιολογικοί καθαρισμοί 2,4 εκ
 3. Οδοποιία 12 εκ
 4. Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων  2 εκ
 5. Αθλητικές εγκαταστάσεις 460.000
 6. Κτιριακές παρεμβάσεις 1.560.000
 7. Εκπόνηση μελέτων 159.000
 8. Ηλεκτροφωτισμοί 300.000
 9. Προμήθειες 340.000

 

Συγκεκριμένα από Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουμε λάβει χρηματοδοτήσεις ύψους 16εκ και από την Περιφέρεια Κρήτης 9,5.

Θα ήθελα και απόψε με την ευκαιρία που δίνεται να ευχαριστήσω τόσο την σημερινή Κυβέρνηση όσο και την προηγούμενη. Τον Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Ξανθό, τον πρ. Υπουργό Εσωτερικών και νυν Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον πρ Υπουργό Μανώλη Όθωνα και τον Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή τους και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα μας.

Και βέβαια να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη έναν διορατικό και έμπειρο αυτοδιοικητικό, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και συντοπίτη μας κ Νίκο Κακογιαννάκη για το ουσιαστικό ενδιαφέρον, την έμπρακτη στήριξη του Δήμου μας με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις. Άλλωστε τα προαναφερθέντα ποσά το αποδεικνύουν. Σε αγαστή συνεργασία ιεραρχήσαμε τις ανάγκες του τόπου προκειμένου η ίδια η Περιφέρεια να εκτελέσει έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή όπως ο Βιολογικός Πλακία προϋπολογισμού 13 εκ και ο Αγιοβασιλιώτικος Δρόμος τμήμα Αρμένοι-Παλέ αρχικού προϋπολογισμού 17 εκ.

Ο κατάλογος των έργων όμως δεν σταματά εδώ. Από πόρους του Δήμου καθημερινά υλοποιούνται έργα σε όλους του οικισμούς με σκοπό να επιλύουν καθημερινά προβλήματα αλλά και να αναβαθμίζουν την εικόνα των χωριών μας, έργα που είναι αδύνατον να απαριθμήσω λόγο χρόνου. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μας έχουν κατασκευαστεί 20.650 μέτρα δικτύων ύδρευσης, 8.200 μέτρα δικτύων άρδευσης,  1.650 μέτρα αποχέτευσης,  2000 μέτρα σιδεροκατασκευών καθώς και λιθοδομές, χρωματισμοί, εξωραϊσμοί, συντηρήσεις σχολείων και πολλά άλλα.

Παράλληλα υλοποιούμε δεκάδες μελέτες όπως υπαγορεύει το επιχειρησιακό μας σχέδιο προκειμένου να τις υποβάλουμε για χρηματοδότηση

Με τολμηρές πολιτικές αποφάσεις, με εξωστρέφεια, με προτάσεις, με στρατηγικό σχεδιασμό, με μελέτες, με υποδειγματική συνεργασία με την κεντρική εξουσία , με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, με ποιοτικές υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα  του δημότη, άμεσες και  αποτελεσματικές παράξαμε ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου μας και  πλούσιο δημοτικό έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

Με αυτή την πλούσια παρακαταθήκη καλούμε την τοπική κοινωνία του Δήμου Αγίου Βασιλείου να ανανεώσει την στήριξη της στην αυτοδιοικητική μας κίνηση. Σε αυτή την νέα μας προσπάθεια  προτάσσουμε, το πάθος και το όραμα για τον τόπο μας, την αγάπη για την αυτοδιοίκηση αλλά και τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας που είναι:

 1. Χρηστή οικονομική διαχείριση, αξιοκρατία και διαφάνεια παντού.
 2. Ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας
 3. Αποτελεσματική αντιμετώπιση καθημερινότητας του δημότη και βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
 4. Κοινωνική ευαισθησία και στήριξη με κάθε μέσο των ευπαθών ομάδων με την ενίσχυση δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών και της κοινωνικής μέριμνας.
 5. Προτάσσοντας την ανάπτυξη, την πρόοδο, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά απέναντι σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, όπως τα φαινόμενα ρατσισμού,  ξενοφοβίας ή ομοφοβίας και προασπιζόμαστε τα δικαιώματα κάθε δημότη.
 6. Ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής με την ενεργοποίηση των τοπικών συνελεύσεων για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την λογοδοσία στις λαϊκές συγκεντρώσεις.
 7. Υποβολή ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου για το 2019-2023  βασισμένο στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που μας δίνει ο νέος νόμος της Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»
 8. Ισόρροπη ανάπτυξη για όλους τους οικισμούς με στόχο τη συγκράτηση και επιστροφή των νέων κυρίως στην περιοχή
 9. Αναζήτηση εναλλακτικών πόρων χρηματοδότησης έργων και δράσεων του Δήμου (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, Τομεακά Προγράμματα Υπουργείων) με σκοπό την υλοποίηση έργων μεγάλης και μικρής κλίμακας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της αλληλέγγυας οικονομίας για την μείωση της ανεργίας.
 10. Στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση όλων των πυλώνων της τοπικής οικονομίας: αγροτική παραγωγή – τουρισμός – επιχειρηματικότητα – παροχή υπηρεσιών

Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο αρχών συμφωνήσαν οι Υποψήφιοι μας αλλά και τα Πολιτικά Κόμματα που μας στηρίζουν

Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο ζητάμε νέα εντολή από τους Δημότες αφού είναι επιβεβλημένη η ανάγκη μιας ισχυρής, μαχητικής, αποτελεσματικής και κοινωνικά ευαίσθητης δημοτικής αρχής που θα σταθεί δίπλα στην τοπική κοινωνία.

Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο θα βρούμε τον κοινό παρανομαστή και τα σημεία προσέγγισης ώστε να συνδιαμορφώσουμε το προεκλογικό πρόγραμμα μας που θα επικυρωθεί από τους δημότες στις εκλογές του Μαΐου και θα αποτελεί τον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την ερχόμενη δημοτική περίοδο.

Βασικοί άξονες του σχεδιασμού μας θα είναι η ανακατεύθυνση της τοπικής μας οικονομίας, η εξειδικευμένη κοινωνική πολιτική και η αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας, η αύξηση της απασχόληση και η ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις στους τομείς της Γεωργίας και να αναζητήσουμε τρόπους ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων. Να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων

Να εφαρμόσουμε ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης που θα προστατεύει και θα αξιοποιεί το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμά μας και τον φυσικό μας πλούτο, χωρίς να αντιμάχεται την καλαισθησία και την ποιότητα ζωής μας προς όφελος εφήμερου κέρδους και άναρχης ανάπτυξης.

Φίλες και Φίλοι

Ως υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους στο ψηφοδέλτιό μας, σας καλώ να συμπορευτούμε σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας δυναμικά και ενεργά στην πρωτοβουλία ενότητας ευθύνης και δημιουργίας.

Αυτός ο τόπος με τους ανθρώπους του, με το φιλότιμο και την ειλικρίνεια τους, με την εργατικότητα και τον καθημερινό τους μόχθο, είναι για εμένα όλη η ζωή μου. Κι αυτό με κάνει ακόμα πιο περήφανο.

Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω την επιλογή σας να με στηρίξετε σε αυτήν την προσπάθεια.

Θα συνεχίσω να μην είμαι Δήμαρχος των λίγων και των εκλεκτών αλλά Δήμαρχος όλων, ανεξαρτήτως που βρίσκονταν χθες ή που θα βρεθούν αύριο. Είναι γνωστό στους πάντες ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτοί για όλους..

Θα συνεχίσω αποφασιστικά μαζί με όλους εσάς, να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο. Να κάνουμε βήματα μπροστά και να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, πρότυπο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό και καινοτόμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων μας.

Θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω τους συμπολίτες μου ως φυσικούς συνεργάτες μου, στο έργο που καλούμαστε όλοι μαζί να φέρουμε σε πέρας.

 

Βαθιά πιστεύω, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής. Είναι χώρος σκληρής δουλειάς, αδιάκοπης προσπάθειας και πάνω από όλα προσφοράς. Προσφοράς στον συνάνθρωπο, προσφοράς στον τόπο που αγαπάς.

Πιστεύω σταθερά και αταλάντευτα στους δημοκρατικούς θεσμούς, στις συλλογικές διαδικασίες, στην δημόσια λογοδοσία, στις ίσες ευκαιρίες, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στον σεβασμό προς τον δημότη ως πρόσωπο, στην αλλαγή νοοτροπίας στο δημόσιο βίο.

Πιστεύω στην νέα γενιά και ζητώ την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας μας και καλώ τους νέους ανθρώπους να καταθέσουν ιδέες και απόψεις, να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν μαζί μας τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του σήμερα και του αύριο.

Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν αρέσκεται στα μεγάλα λόγια και την ανέξοδη πολιτική και το έχετε διαπιστώσει.

Προτιμώ τους μικρούς προεκλογικούς λόγους χωρίς υποσχέσεις αλλά τους μεγάλους απολογισμούς έργων και δράσεων.

Προτιμώ τα έργα από τα λόγια.

Προτιμώ να λέμε 5 και στο  τέλος να κάνουμε 10.

Προτιμώ τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της σοβαρότητας από τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού.

 

Πριν ανακοινώσω όμως το ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το έργο μας. Όμως είμαι ακόμα πιο πολύ υπερήφανος για αυτή την πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θεμελιώθηκε αυτά τα χρόνια μέσα από τις καθημερινές μάχες.

Θεωρώ ότι αυτή η ευρεία κοινωνική συναίνεση που φαίνεται και από τις αποψινές παρουσίες είναι  το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της δικής μας Δημοτικής Αρχής.

Είναι αν θέλετε η πιο μεγάλη παρακαταθήκη μου.

Σήμερα λοιπόν μου δίνεται η ευκαιρία δημόσια να παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο μας και να καλωσορίσω τους νέους της αυτοδιοίκησης που εκφράζουν και την ανανέωση του σχήματος που διεκδικεί την εμπιστοσύνη σας και να τους ευχαριστήσω και από την καρδιά μου, που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο δυνάμεων που τους απηύθυνα.

Το ψηφοδέλτιο μας είναι ισχυρό και πολυσυλλεκτικό και αποτελείται από άτομα με γνώση και εμπειρία αλλά και από νέους ανθρώπους με ιδέες και όρεξη για προσφορά, από όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες του τόπου μας.

Είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, άνθρωποι που ζουν στον τόπο, γνωρίζουν τα προβλήματα, ξέρουν που πονά ο Δήμος και οι πολίτες, που τους ξέρετε και σας ξέρουν, άνθρωποι που νοιάζονται για την προοπτική του Δήμου μας.

Οι συνδημότες μας, λοιπόν, που βάζουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των Δημοτών μας είναι:

…………………………………………………………………………….

Σας καλωσορίζω όλους και επισήμως στην μεγάλη, ισχυρή ανεξάρτητη προοδευτική, αυτοδιοικητική παράταξη και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλείστε να φέρετε σε πέρας. Έχουμε πολύ και δύσκολη δουλειά μπροστά μας για ένα ανοικτό, δημιουργικό και ανθρώπινο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας,

σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την συμμετοχή σας.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα να έχουμε όλοι μας

 

 

Check Also

Παρασκευή Βακιρτζή – Γιατί θα είμαι υποψήφια με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες»

Έχω την τιμή φέτος να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό ΄΄ Ρέθυμνο- Ενεργοί Πολίτες ΄΄ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize