Ρέθυμνο – Διαπρέπει πανευρωπαϊκά σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα με το Civitas Destinations

Το Ρέθυμνο έχει καταστεί από μια μέση πόλη της ελληνικής περιφέρειας, σε μια πόλη που διαπρέπει πανευρωπαϊκά σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Civitas Destinations η πόλη έχει αλλάξει όψη και έχει βελτιωθεί αισθητικά, συνάμα όμως και λειτουργικά σε πολλά ζητήματα καθημερινής κινητικότητας με βιώσιμο πια χαρακτήρα.

Στην τελική πια ευθεία, για την ολοκλήρωση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική δράση. 

Ρέθυμνο - Διαπρέπει πανευρωπαϊκά σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα με το Civitas Destinations
Watch this video on YouTube.

Από το 2016 που συμμετέχει ο δήμος στο πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας, πολλά έχουν γίνει και αρκετά ακόμα θα γίνουν μέχρι τον Αύγουστο του 2020, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Civitas Destinations.

Η πόλη έχει μεταμορφωθεί, η νοοτροπία των κατοίκων έχει αλλάξει σε πολλά κι έτσι το Ρέθυμνο αποτελεί πια μια πόλη, πανευρωπαϊκό πρότυπο για τον τρόπο που έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα οι πολιτικές βιώσιμης κινητικότητας.

Έχει καταρτιστεί σχέδιο αστικής κινητικότητας από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το Ρέθυμνο, έχουν κατασκευαστεί υποδομές ηλεκτροκίνησης και προσβασιμότητας σε φανάρια και παραλίες. Έχει ενθαρυνθεί παράλληλα η μετακίνηση με κοινόχρηστα μέσα, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια.

Έχει  δημιουργηθεί εφαρμογή που βοηθά τους επερχόμενους επισκέπτες του Ρεθύμνου να προγραμματίσουν τις μεταφορές τους, ενώ θα εγκατασταθεί σύστημα τηλεματικής ενημέρωσης για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τέλος, η ελεγχόμενη στάθμευση θα ελέγχεται με ηλεκτρονικά μέσα, όπως και η φορτοεκφόρτωση των επιχειρήσεων.

Είναι ανέσεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή τουριστική πόλη, έτσι ώστε ντόπιοι κι επισκέπτες να μπορούν να βιώνουν το αστικό περιβάλλον στις καλύτερες δυνατόν συνθήκες.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize