Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Διαπλάτυνση δρόμου και διαμόρφωση πλατείας σε οικισμούς του δήμου Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο – Διαπλάτυνση δρόμου και διαμόρφωση πλατείας σε οικισμούς του δήμου Αγίου Βασιλείου

Δυο νέες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναούτακης έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε

με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Κακογιαννάκη, τον Αντιδήμαρχο Αγίου Βασιλείου Μανώλη Βαβουράκη,

τον Πρόεδρο της Τοπικής  Κοινότητας Κοξαρέ Παντελή Περαντωνάκη και εκπρόσωπο των κατοίκων της Αγίας Πελαγίας κ. Μιχάλη Πολυχρονάκη την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν:

1) Διαπλάτυνση δρόμου μήκους 350μ και κατασκευή λιθοδομής στον οικισμό Αγία Πελαγία Δήμου Αγίου Βασίλειου προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

2) Διαμόρφωση πλατείας στον οικισμό Κοξαρές προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ Αρναουτάκη για την ικανοποίηση των δίκαιων  αιτημάτων των κατοίκων αλλά και προς τον κ. Κακογιαννάκη για την έμπρακτη στήριξη του, δήλωσε σχετικά:

«Η διαπλάτυνση του δρόμου της Αγιάς Πελαγίας είναι ένα αίτημα που έρχεται από πολλές δεκαετίες πίσω αφού είναι ένας δρόμος που συνδέει το Μιξόρρουμα με την Αγία Πελαγία, είναι ο κύριος δρόμος για τον οικισμό Φρατί, ενώ καταλήγει και στο φαράγγι Κουρταλιώτη άρα την ευρύτερη περιοχή του Πλακιά. Ο υφιστάμενος δρόμος είναι  πλάτους 3,5 μέτρων και θα αυξηθεί στα 5,5 μέτρα.

Επίσης η διαμόρφωση της πλατείας στην Κοξαρέ εξυπηρετεί κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας που είναι απόδοση ελεύθερων χώρων στους δημότες μας αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους»

Check Also

16 σεφ πάνε για κρητικά… χόρτα – Ανάμεσα τους και ο Ρεθυμνιώτης Μιχάλης Χάσικος

patris.gr Δεκαέξι μάγειρες απ’ όλη την Ελλάδα πήραν τα βουνά μαζί με τον σεφ Γιάννη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize