Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Δεν επαληθεύεται η είδηση για φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο

Ρέθυμνο – Δεν επαληθεύεται η είδηση για φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο

Πλήρη άγνοια για ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων στο στρατόπεδο 547 του Ρεθύμνου, δηλώνουν οι τοπικές Αρχές, οι οποίες μάλιστα αμφισβητούν την εγκυρότητα της είδησης.

Τα σχετικά ρεπορτάζ έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και για άλλη μία φορά, χωρίς κανένα έλεγχο της ισχύς του δημοσιεύματος, πήρε διαστάσεις με τα σχόλια και τις αντιπαραθέσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Η αλήθεια είναι πως από πουθενά δεν επαληθεύεται η είδηση. Αντιθέτως θεωρείται μάλλον αστείο να γίνεται συζήτηση για ένα ενεργό στρατόπεδο ενώ ακόμα και το ενδεχόμενο του ανενεργού στρατοπέδου των Αρμένων, θεωρείται αδιανόητο να υπάρχει ως σκέψη αφού οι εκεί εγκαταστάσεις είναι υπό κατάρρευση.

Στο μεταξύ, η μόνη έγκυρη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φιλοξενία προσφύγων, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, απευθύνεται προς ενοικιαστές σπιτιών και ξενοδοχείων. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένα ξενοδοχείο στην Ιεράπερτα. Ωστόσο, η Κρήτη και γενικώς τα νησιά περιλαμβάνονται στη σκέψη των υπεύθυνων για την φιλοξενία των προσφύγων. Ιδιαίτερα στην Κρήτη, η συζήτηση αφορά κυρίως φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, ο αριθμός των οποίων είναι περίπου 1500 άτομα.

«ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ»

Για τουριστικούς λόγους εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικοί οι ξενοδόχοι της Κρήτης στην προοπτική φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων στις μονάδες τους. Μάλιστα, σχετική συζήτηση έγινε την περασμένη Κυριακή για το θέμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υποστηρίζει, ότι τα ξενοδοχεία είναι φτιαγμένα για τη φιλοξενία τουριστών και όχι μεταναστών ενώ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης είναι κάθετος, ότι οι ξενοδόχοι δεν δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ο Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος των ξενοδόχων Ιεράπετρας, επιβέβαιωσε, ότι έχει γίνει κρούση σε έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς ο οποίος είχε και στο παρελθόν φιλοξενήσει πρόσφυγες, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize