Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Δείτε πως ζήσαμε την άσπρη μέρα από την παραλία μέχρι τον Ψηλορείτη!

Ρέθυμνο – Δείτε πως ζήσαμε την άσπρη μέρα από την παραλία μέχρι τον Ψηλορείτη!

Αποβραδίς χιόνιζε στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου. Το λευκό πέπλο του χιονιού κάλυψε αρχικά τα Ανώγεια και εν συνεχεία όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου του υπόλοιπου Μυλοποτάμου ακόμα και του δήμου Ρεθύμνου.

Η έκπληξη ήρθε το πρωί που οι κάτοικοι της πόλης του Ρεθύμνου είδαν ακόμη και την παραλία να ντύνεται στα λευκά, αφού ξαφνικά η θερμοκρασία υποχώρησε στους 2 βαθμούς Κελσίου και ξεκίνησε σφοδρή χαλαζόπτωση.

Στη διάρκεια της ημέρας έκλεισαν οι εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων, εκδόθηκε από την αστυνομία απαγόρευση κυκλοφορίας από Γερακάρι προς Σπήλι και σταδιακά εκχιονίστηκαν οι υπόλοιποι δρόμοι του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στα λευκά ντύθηκαν τα Ανώγεια την περασμένη νύχτα. Παγετός σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ σε σημεία του τμήματος Σίσες – Φόδελε, η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα Γερακάρι – Σπήλι.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν μάχη να παραμείνει ανοιχτό το οδόστρωμα από τους Αρμένους μέχρι τα Ακούμια στον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο.

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και προς Ελεύθερνα, Μυριοκέφαλα, όπως και από Αρκάδι προς ΧΥΤΑ Αμαρίου, ενώ στη διάρκεια της ημέρας έκλεισαν οι δομές εκπαίδευσης και των τριών βαθμίδων, αφού το λευκό πέπλο έφτασε μέχρι την παραλία του Ρεθύμνου!

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές! Τα οχήματα κινούνταν σημειωτόν μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου και με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που το οδόστρωμα έχει κλίση. Στα λευκά ντύθηκε ακόμα και η παραλία του Ρεθύμνου, χαρίζοντας εικόνες σπάνιας ομορφιάς!

Ρεθυμνιώτες μέσα στη ζέστη του καφενείου ευχήθηκαν να χιονίσει κι άλλο με ήπιο τρόπο για το καλό της ελαιοπαραγωγής και για να μην βρεθούμε ξανά σε λειψυδρία φέτος. Ο Λευτέρης Πιτσιδιανάκης, σημείωσε ότι αυτός ο χειμώνας του θύμισε χειμώνες στην Κρήτη προ… 50 ετών, ενώ ο Γιάννης Ξενικός θεωρεί ότι φέτος θα έχουμε βεντέμα μετά από την χιονόπτωση που θα ποτίσει καλά τις ελιές.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνου συνιστά να μην γίνουν άσκοπες μετακινήσεις λόγω παγετού, την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και να ενημερώνονται αστυνομία και πυροσβεστική για τυχόν βραχοπτώσεις από την τήξη του χιονιού, όπως σημειώνει ο επικεφαλής, Νίκος Βότσογλου.

Και μια ευχή του τερπνού μετά του ωφελίμου σε… μορφή μαντινάδας από τον Βασίλη Παπαδόπουλο: «Εμείς παρακαλούσαμε το φράγμα να γεμίσει και το νερό η ΔΕΥΑΡ, πρέπει να το φθηνήσει!»

Check Also

Ρέθυμνο – Καταστρέφουν τους καθρέφτες των οχημάτων με αιχμηρό αντικείμενο

Όπου βγάλει τον καθένα η ζωή σε αυτή την πόλη… Αυτή τη φορά δεχθήκαμε παράπονα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize