Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο δακτύλιος – Ανάγκη για πάρκινγκ και νέους δρόμους – Να μην γίνεται ο «βίος αβίωτος» των μόνιμων κατοίκων

Ρέθυμνο δακτύλιος – Ανάγκη για πάρκινγκ και νέους δρόμους – Να μην γίνεται ο «βίος αβίωτος» των μόνιμων κατοίκων

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα της παραβίασης του δακτυλίου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ωστόσο η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με περασμένα χρόνια, χάρις τις προσπάθειες των αστυνομικών που επιβαίνουν σε ποδήλατα και διαφυλάσσουν την τήρηση του μέτρου.

Φορείς του τουρισμού και επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου, ζητούν να επεκταθεί η ισχύς του μέτρου καθόλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο το Ρέθυμνο υπολείπεται σε σημαντικά έργα υποδομής για αυτό το ενδεχόμενο.

Καλύτερα από άλλες χρονιές φαίνεται να εφαρμόζεται ο δακτύλιος της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Έχει γίνει πια συνείδηση ότι χρειάζεται η εφαρμογή του μέτρου για να μπορούν ντόπιοι κι επισκέπτες να χαίρονται τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου χωρίς κίνδυνο από διερχόμενα τροχοφόρα.

Στην φετινή επιτυχία έχει συμβάλλει καθοριστικά η τροχήλατη αστυνόμευση από την τουριστική αστυνομία με το εξειδικευμένο προσωπικό που γνωρίζει και ξένες γλώσσες, να επιβαίνει σε ποδήλατα.

Δε λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις που οι οδηγοί σφυρίζουν αδιάφορα και παραβαίνουν τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί στις εισόδους του δακτυλίου.

Το πρόστιμο είναι τσουχτερό, αφού ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Οι φορείς εστίασης και του τουρισμού θεωρούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο καθόλη τη διάρκεια του έτους, μιας και πια, το Ρέθυμνο, χρόνο με τον χρόνο, προσελκύει τουρισμό και τους χειμερινούς μήνες.

Το σίγουρο είναι ότι τόσο η παραλιακή λεωφόρος, όσο και το ιστορικό κέντρο πρέπει να διαφυλαχθούν από τα τροχοφόρα, όμως χρειάζονται έργα υποδομής σε χώρους στάθμευσης και σε διάνοιξη εναλλακτικών διαδρομών, ώστε να μην γίνεται βίος αβίωτος των μόνιμων κατοίκων του Ρεθύμνου.

Ο δακτύλιος ισχύει από τον Απρίλη μέχρι τον Νοέμβρη, από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

 

 

 

Check Also

Εντοπίστηκε στη Μύκονο o αεροπειρατής της πτήσης της TWA το 1985

kathimerini.gr Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση, εντοπίσθηκε και την Παρασκευή στη Μύκονο από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize