Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Ρέθυμνο – Χόρεψαν ρουμαθιανή σούστα στα χιονισμένα βουνά του Ψηλορείτη! – Κόντρα στο κρύο οι μουσικοί και οι χορευτές

Ρέθυμνο – Χόρεψαν ρουμαθιανή σούστα στα χιονισμένα βουνά του Ψηλορείτη! – Κόντρα στο κρύο οι μουσικοί και οι χορευτές

Μουσικοί και χορευτές εντυπωσιάζουν με τις φιγούρες τους

Βρέχει, χιονίζει όμως όταν η καρδιά μερακλώσει και δεν χορταίνει τους σκοπούς ο καιρός δεν είναι εμπόδιο.

Με κρύο και δύσκολες συνθήκες για μουσικούς και χορευτές η εκπομπή «Δια… Κρητικά» και το συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV έφτασαν μέχρι τους πρόποδες του Ψηλορείτη, καταγράφοντας κινηματογραφικά για πρώτη φορά το ολόλευκο χιονισμένο τοπίο που μοιάζει σαν να έχει βγει από cardpostal.

Η Βούλα Νεονάκη επισκέφθηκε το χωριό Ανώγεια για να συναντήσει τον Μανόλη Μανουρά, τον Ανωγειανό λυράρη που 75 χρόνια τώρα υπηρετεί με αυθεντικότητα παλιές μουσικές εκτελέσεις.

Έπειτα παρέα με τους μουσικούς Νίκο Βλατά, Βασίλη Ξυλούρη, Βαγγέλη Συλιγάρδο αλλά και μια χορευτική παρέα από τον Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρο και Μανόλη Χνάρη επισκέπτονται τα χιονισμένα όρη και βιώνουν όμορφες στιγμές σ’ ένα εντυπωσιακό κατάλευκο τοπίο.

Κόντρα στο κρύο και με δύσκολες συνθήκες για μουσικούς και χορευτές καταγράφεται η ζεστασιά μιας παρέας που δεν χορταίνει τους κρητικούς σκοπούς και χορεύει λεβέντικα απάνω στο χιονισμένο Ψηλορείτη τη ρουμαθιανή σούστα, έναν χορό σπάνιο και σχεδόν λησμονημένο πια.

Watch this video on YouTube.

Watch this video on YouTube.
Από:Νεονάκη Βούλα

Check Also

Ρέθυμνο – Τιμή στον αφανή… δάσκαλο!

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αμνάτο η μεγάλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize