Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Χιλιάδες νέοι, μέσα από το Φεστιβάλ, προσέγγισαν και γνωρίστηκαν με το επαναστατικό κίνημα

Ρέθυμνο – Χιλιάδες νέοι, μέσα από το Φεστιβάλ, προσέγγισαν και γνωρίστηκαν με το επαναστατικό κίνημα

Ανακοίνωση ΚΚΕ Ρεθύμνου:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ στο Ρέθυμνο»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ στη πόλη του Ρεθύμνου. Από νωρίς στην Πλατεία Μικρασιατών είχε διαμορφωθεί μια κόκκινη πολιτεία, χτισμένη με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα 100 χρόνια αυτά «γράψαμε ιστορία, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»

Από νωρίς το απόγευμα οι νέοι και οι νέες, επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις στην Έκθεση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος καθώς και τα 50 της ΚΝΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξένησαν οι ενότητες για την δράση του Κόμματος την δεκαετία του 40 καθώς η ενότητα που αφορούσε την παρέμβαση του Κόμματος στην Νεολαία. Οι επισκέπτες πέρα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που μπορούσαν να βρουν στο περιεχόμενο της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στα πλαίσια της έκθεσης και βίντεο από το αρχείο του Κόμματος.

Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε και στους υπόλοιπους χώρους του Φεστιβάλ. Στον Παιδότοπο οι μικροί μας φίλοι γνωρίστηκαν, έπαιξαν και ζωγράφισαν για την ειρήνη που δικαιούται κάθε παιδί στον κόσμο. Στο Στέκι των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «δουλεύω για να ζω ή ζω για να δουλεύω» καθώς και στο Στέκι των Μαθητών, παιχνίδι ερωτο-απαντήσεων με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο.

Στην συνέχεια στην κεντρική σκηνή ανέβηκε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ που παρουσίασε ένα αφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα «Το ΚΚΕ στις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης» όπου με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Πολιτική Ομιλία από τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτή.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία όπου οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Σοφία Παπάζογλου, Δημήτρης Ρέππας και ο Αντώνης Ζαχαράκης, διασκέδασαν τους επισκέπτες του φεστιβάλ μέσα από πλήθος τραγουδιών και χορό.

Στη Ομιλία του ο Γιάννης Γκιόκας είπε μεταξύ άλλων:

«Υποδεχόμαστε σήμερα, στο Ρέθυμνο, το 44ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, ενός ξεχωριστού Φεστιβάλ που ολοκληρώνει το ταξίδι του στις πόλεις και τα χωριά όλης της χώρας….

Ενός Φεστιβάλ που συμβάλλει στην επαφή, τη γνωριμία των νέων ανθρώπων με την ηρωική 100 χρονη ιστορία του Κόμματος μας, αλλά και με την 50χρονη ιστορία της ΚΝΕ,

….που καλεί τους νέους να γίνουν κομμάτι αυτής της ιστορίας, μιας ιστορίας που συνεχίζει και θα συνεχίσει να γράφεται, μέχρι την τελική νίκη, μέχρι το γκρέμισμα της σημερινής σάπιας κοινωνίας της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Αυτή είναι η δική μας Ιθάκη και αυτός ο ομόρφος δρόμος έχει και περιπέτειες και γνώση, αλλά και το μεγάλο στόχο της κοινωνικής ανατροπής.»

(…) το Φεστιβάλ της ΚΝΕ παίζει ξεχωριστό ρόλο. Δίνει όραμα, προοπτική, δίνει όπλα αγώνα.

 Οργανώνει τη νεολαία. Χιλιάδες νέοι, μέσα από το Φεστιβάλ, προσέγγισαν και γνωρίστηκαν με το επαναστατικό κίνημα, οργανώθηκαν στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, εντάχθηκαν στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, με ιδανικά και ψηλούς στόχους.

 Προβάλλει εκείνη την καλλιτεχνική δημιουργία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που αντιστέκονται στις συμπληγάδες της εμπορευματοποίησης και σήψης.

 Είναι πράγματι ένας άσβεστος φάρος που φωτίζει το δρόμο για την κατάκτηση μιας πραγματικά ελεύθερης ζωής.

Χαιρόμαστε κι είμαστε περήφανοι, γιατί με τις ιδέες μας, την πρωτοπόρα δράση μας, χιλιάδες νέοι σήμερα ξεπερνούν τις αλυσίδες, αλλά και τις παγίδες που στήνει διαρκώς το σάπιο κατεστημένο και οι μηχανισμοί του, με στόχο να εγκλωβίσουν τη συνείδησή της νεολαίας στη δική τους αλήθεια:

Ότι το σημερινό σύστημα είναι το τελειότερο σύστημα που έχει γεννήσει ο ανθρώπινος νους, ότι είναι αιώνιο. Ότι κάθε αμφισβήτηση αυτής της αλήθειας είναι αναχρονιστική και ξεπερασμένη. Ότι η απόλυτη ελευθερία είναι να διαλέγεις κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια τον καλύτερο διαχειριστή αυτού του συστήματος, ανάμεσα δηλαδή στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

(…) Φέτος το Φεστιβάλ είναι ακόμα πιο ξεχωριστό, γιατί είναι αφιερωμένο σε δύο μεγάλα γεγονότα ιστορικής σημασίας.

Στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Τιμάμε τα μεγάλα αυτά γεγονότα μαχόμενοι σε όλα τα μέτωπα που αφορούν τη ζωή του λαού και το μέλλον της νεολαίας.

Επιμένουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε παρόντες σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη κι όλοι οι εργαζόμενοι.

Πρωτοστατούμε σε κάθε αγώνα. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη. Προβάλλουμε λύσεις για όλα τα ζητήματα και ολοκληρωμένες θέσεις για κάθε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Το ΚΚΕ με τους αγώνες του και τη δράση του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, είναι παράγοντας αποφασιστικής πίεσης για αποτροπή των χειρότερων, για τη ματαίωση αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδίων και σε αρκετές περιπτώσεις για απόσπαση ορισμένων λύσεων.

Θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς το ΚΚΕ.

Και αυτό το γενονός που το αναγνωρίζει κάθε εργαζόμενος, κάθε απλός άνθρωπος καλής θέλησης, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στη συκοφαντία προς το ΚΚΕ, ότι δήθεν τα παραπέμπει όλα στο μακρινό μέλλον, ότι δε θέλει να αναλάβει ευθύνες, πολύ περισσότερο ότι δεν νοιάζεται για το σήμερα και τα προβλήματα του λαού.

Όλοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά oτι οι κομμουνιστές είναι μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, για κάθε τι, ακόμη και το παραμικρό, που μπορεί να ανακουφίσει το βασανισμένο λαό μας….

(…)Ταυτόχρονα όμως λέμε, ότι η όποια ανακούφιση, οι όποιες κατάκτησεις, χωρίς ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της ιδιοκτησίας, είναι εφήμερες, προσωρινές, ευάλωτες στην ασυδοσία της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, που θα καιροφυλακτούν να τις πάρουν πίσω με κάθε ευκαιρία, όπως έκαναν τα χρόνια της κρίσης.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το τυπικό τέλος των μνημονίων έχει ενταθεί η κυβερνητική προπαγάνδα για τα δήθεν οφέλη που θα φέρει στο λαό η λεγόμενη επόμενη ημέρα.

Προσπαθούν να σπείρουν νέες ψεύτικες ελπίδες, να καλλιεργήσουν τη λογική της αναμονής, της προσμονής, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελος του λαού. Υπερτονίζουν ορισμένες δήθεν “παροχές”, κάποιες “ελαφρύνσεις” (…….) που είναι στην κυριολεξία αέρας κοπανιστός, για να κρύψουν τη διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί όμως να κρύψει ότι την επόμενη ημέρα θα είναι όλα εδώ. Μνημόνια, αντιλαϊκοί νόμοι, ματωμένα πλεονάσματα, η επιτροπεία της ΕΕ, που ενισχύεται ακόμη περισσότερο κι αφορά όλα τα κράτη.

Θα είναι εδώ όλο το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο που οικοδομήθηκε τα τελευταία χρόνια, με τη συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση να επαναφέρει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, δεν είχε παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις των συνδικάτων που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή και τις οποίες απέρριψε ως «ανεδαφικές» και «αντισυνταγματικές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με το τυπικό τέλος των μνημονίων θα μπορέσει να αναβαπτιστεί στη λαϊκή συνείδηση, με νέα ψέματα και υποσχέσεις, ότι δήθεν τώρα που ανεκτήσε η χώρα την κυριαρχία, θα δείξει κι αυτός το φιλολαϊκό του πρόσωπο. Απευθύνεται στο λαό ως λωτοφάγο.

(…)Από την άλλη μεριά, η ΝΔ και η μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, όπου κάθε βδομάδα άλλος μπαίνει κι άλλος βγαίνει, προσπαθούν να εμφανιστούν ως υπεύθυνες δυνάμεις, που υπόσχονται λίγα και καλά – και αυτοί σε βάθος 4ετίας – που σέβονται τη συνέχεια του κράτους, άρα και όλων όσα έχουν ψηφιστεί και δεσμεύονται μόνο για κάποια μείωση των φόρων, από την εξοικονόμηση δαπανών για το δημόσιο και την πιο γρήγορη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

(…) Το πραγματικό δίλημμα της από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του είναι ένα: ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ή ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΊΔΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ – ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ – ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, να αποτελέσει στήριγμα για το λαό, γιατί αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Για να δυναμώσει η ελπίδα, για να υπάρξει πραγματική “καθαρή έξοδος για το λαό”, που είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Ενημερώνουμε και κινητοποιούμε το λαό μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας. Τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία, τις απειλές εναντίον για νέες επεμβάσεις και πολέμους, τις αλλαγές συνόρων, την τεράστια συσσώρευση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, με ασκήσεις και γυμνάσια, που προσιδιάζουν σε πολεμικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας, την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, ταυτόχρονα όμως της επαγρύπνησης και της ετοιμότητας. Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι, σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας, θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, για την προστασία του λαού»

(…) Σας καλούμε σε αυτόν το δρόμο να πορευτούμε μαζί. Όλοι μαζί.

Τίποτα δεν τελείωσε. Και σήμερα γράφονται νέες σελίδες και αύριο θα γραφτούν περισσότερες και νικηφόρες σελίδες στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας, γιατί εμείς δεν είμαστε κάποιοι νοσταλγοί ενός ένδοξου παρελθόντος, είμαστε συνεχιστές μιας μεγάλης εποποιίας προς το μέλλον.

Γιατί πράγματι, όπως έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος».Είναι δικός σας αυτός ο δρόμος, δικός μας αυτός ο δρόμος.»!

Ανακοίνωση ΚΝΕ Ρεθύμνου:

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είχε «χτιστεί» μια όμορφη πολιτεία, που έστελνε το μήνυμα ότι στα 100 αυτά χρόνια «γράψαμε ιστορία, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!» Στο χώρο δέσποζε η μεγάλη έκθεση με φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και video αφιερωμένη στην πολυκύμαντη, γεμάτη αγώνες και θυσίες 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ και στην 50χρονη της ΚΝΕ. Ξεχώριζαν επίσης ο Παιδότοπος, όπου οι μικροί επισκέπτες, με τη βοήθεια φοιτητών των παιδαγωγικών σχολών έπαιζαν και ζωγράφιζαν για τον κόσμο της ειρήνης και της δικαιωσύνης, όπως τον φαντάζονται τα παιδιά. Στο στέκι των εργαζομένων κυριάρχησε η συζήτηση «δουλεύω για να ζω ή ζω για να δουλεύω» και στο Στέκι των Μαθητών, παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο.

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ στο αφηγηματικό αφιέρωμα «Το ΚΚΕ στις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης», για να ακολουθήσει η πολιτική ομιλία από τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κυριολεκτικά μαγνήτισε το κοινό η συναυλία των Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Σοφία Παπάζογλου, Δημήτρη Ρέππα και Αντώνη Ζαχαράκη, με τραγούδια και μελωδίες από το χώρο της έντεχνης λαϊκής δημιουργίας, που ζυμώθηκαν και εκφράσανε και συνεχίζουν να εκφράζουν τις αγωνίες, τους πόθους και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Στη ομιλία του ο Γιάννης Γκιόκας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

-Στην ιστορία και στη σημασία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ σημειώνοντας: Χαιρόμαστε κι είμαστε περήφανοι, γιατί με τις ιδέες μας, την πρωτοπόρα δράση μας, χιλιάδες νέοι σήμερα ξεπερνούν τις αλυσίδες, αλλά και τις παγίδες που στήνει διαρκώς το σάπιο κατεστημένο και οι μηχανισμοί του, με στόχο να εγκλωβίσουν τη συνείδησή της νεολαίας στη δική τους “αλήθεια”: Ότι το σημερινό σύστημα είναι το τελειότερο σύστημα που έχει γεννήσει ο ανθρώπινος νους, ότι είναι αιώνιο. Ότι κάθε αμφισβήτηση αυτής της αλήθειας είναι αναχρονιστική και ξεπερασμένη. Ότι η απόλυτη ελευθερία είναι να διαλέγεις κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια τον καλύτερο διαχειριστή αυτού του συστήματος, ανάμεσα δηλαδή στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Τιμάμε τα μεγάλα αυτά γεγονότα μαχόμενοι σε όλα τα μέτωπα που αφορούν τη ζωή του λαού και το μέλλον της νεολαίας.

Επιμένουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε παρόντες σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη κι όλοι οι εργαζόμενοι.

Πρωτοστατούμε σε κάθε αγώνα. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη. Προβάλλουμε λύσεις για όλα τα ζητήματα και ολοκληρωμένες θέσεις για κάθε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Το ΚΚΕ με τους αγώνες του και τη δράση του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, είναι παράγοντας αποφασιστικής πίεσης για αποτροπή των χειρότερων, για τη ματαίωση αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδίων και σε αρκετές περιπτώσεις για απόσπαση ορισμένων λύσεων.

Θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς το ΚΚΕ.

(…)Ταυτόχρονα όμως λέμε, ότι η όποια ανακούφιση, οι όποιες κατακτήσεις, χωρίς ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της ιδιοκτησίας, είναι εφήμερες, προσωρινές, ευάλωτες στην ασυδοσία της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, που θα καιροφυλακτούν να τις πάρουν πίσω με κάθε ευκαιρία, όπως έκαναν τα χρόνια της κρίσης.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μεταξύ άλλων υπογράμμισε :

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με το τυπικό τέλος των μνημονίων θα μπορέσει να αναβαπτιστεί στη λαϊκή συνείδηση, με νέα ψέματα και υποσχέσεις, ότι δήθεν τώρα που ανέκτησε η χώρα την κυριαρχία, θα δείξει κι αυτός το φιλολαϊκό του πρόσωπο. Απευθύνεται στο λαό ως λωτοφάγο.

(…)Από την άλλη μεριά, η ΝΔ και η μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, όπου κάθε βδομάδα άλλος μπαίνει κι άλλος βγαίνει, προσπαθούν να εμφανιστούν ως υπεύθυνες δυνάμεις, που υπόσχονται λίγα και καλά – και αυτοί σε βάθος 4ετίας – που σέβονται τη συνέχεια του κράτους, άρα και όλων όσα έχουν ψηφιστεί και δεσμεύονται μόνο για κάποια μείωση των φόρων, από την εξοικονόμηση δαπανών για το δημόσιο και την πιο γρήγορη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

(…) Το πραγματικό δίλημμα της από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του είναι ένα: ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ή ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΊΔΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ – ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ – ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, να αποτελέσει στήριγμα για το λαό, γιατί αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Για να δυναμώσει η ελπίδα, για να υπάρξει πραγματική “καθαρή έξοδος για το λαό”, που είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

(…) Σας καλούμε σε αυτόν το δρόμο να πορευτούμε μαζί. Όλοι μαζί.

Τίποτα δεν τελείωσε. Και σήμερα γράφονται νέες σελίδες και αύριο θα γραφτούν περισσότερες και νικηφόρες σελίδες στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας, γιατί εμείς δεν είμαστε κάποιοι νοσταλγοί ενός ένδοξου παρελθόντος, είμαστε συνεχιστές μιας μεγάλης εποποιίας προς το μέλλον.

Γιατί πράγματι, όπως έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος». Είναι δικός σας αυτός ο δρόμος, δικός μας αυτός ο δρόμος.»!

Οι Τομεακές Οργανώσεις Ρεθύμνου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ευχαριστούν θερμά όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία του 44ου Φεστιβάλ και ανανεώνουν το ραντεβού τους σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες και στις πολιτικές μάχες, που έρχονται.

Check Also

Ρέθυμνο – Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Άη Βασίλη

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Άη Βασίλη Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του ΚΚΕ με τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize