Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Ρέθυμνο – Χανιά και χειμερινός τουρισμός

Ρέθυμνο – Χανιά και χειμερινός τουρισμός

Το γειτονικό Ρέθυμνο ως χειμερινό προορισμό επέλεξε να προβάλλει για φέτος η Aegean μέσα από το περιοδικό «Blue» (τεύχος Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2018) που διανέμεται μέσα στο αεροπλάνο, σε δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού της εταιρίας.

Στο δεκασέλιδο αφιέρωμα στο Ρέθυμνο, σε ελληνικά και στα Αγγλικά, επισημαίνεται ότι με τα εντυπωσιακά και οθωμανικά μνημεία, τον καλοδιατηρημένο αναγεννησιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης, η κρητική πόλη είναι μία από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα ενώ διατηρεί τη ζωντάνια της και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Στο ίδιο τεύχος, εκτός από το Ρέθυμνο, περιλαμβάνονται αφιερώματα στην Ρόδο, στα

Ιωάννινα κ.α, με τον πρόεδρο της εταιρίας Ευτ. Βασιλάκη, να επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για προορισμούς που αποτελούν ένα μικρό δείγμα από τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα και το Χειμώνα.

ME αφορμή το σχετικό αφιέρωμα, είναι αναπόφευκτη για εμάς η σύγκριση Χανίων και Ρεθύμου, ως χειμερινούς προορισμούς. Τα Χανιά, ειδικά η Παλιά Πόλη, σε ομορφιά και γραφικότητα δεν υπολείπονται. Ωστόσο με μια ματιά στην πόλη του Ρεθύμνου διαπιστώνει κανείς ότι έχει σεβαστεί περισσότερο τον ιστορικό χαρακτήρα της, είναι πιο φιλική ως προς τον επισκέπτη, είναι πιο ζωντανή το χειμώνα, διαθέτει ποδηλατόδρομους και μεγάλα πεζοδρόμια κατά μήκος της μαρίνας μέχρι την Παλιά Πόλη κ.α. Πώς να μην την επιλέξεις, λοιπόν, ως χειμερινό προορισμό;

TA Χανιά σε τι υστερούν; Και γιατί δεν έχουμε χειμερινό τουρισμό; Αυτό είναι στην κρίση του κάθε πολίτη και της κάθε δημοτικής αρχής, για να απαντηθεί…

Check Also

Ρέθυμνο – Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του «4ου δρόμου μνήμης και τιμής» στον Λούη Τίκα

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize