Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Αυξημένος ο καρκίνος του θυρεοειδούς στην Κρήτη

Ρέθυμνο: Αυξημένος ο καρκίνος του θυρεοειδούς στην Κρήτη

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς τέθηκε στο επίκεντρο εσπερίδας στο Ρέθυμνο με τη συνδιοργάνωση της τοπικής μητρόπολης και του συλλόγου εθελοντών ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ. Παρουσιάστηκαν όλα τα σύγχρονα μέσα για την επιτυχή διάγνωση και θεραπεία της νόσου, τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Κρήτη και οι συστάσεις έγκριτων ακαδημαϊκών στην ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς.

Στο πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνομπίλ φέρεται να αποδίδονται τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς που καταγράφονται στατιστικά στην Κρήτη και δη στις δυτικές περιοχές του νησιού. Αυτό που θα πρέπει λοιπόν να προσέχουν οι θεράποντες ιατροί, είναι να είναι πιο ενδελεχείς στην εξέταση για το συγκεκριμένο είδος καρκίνου και να είναι πιο προσεκτικοί και επίμονοι στην πρόληψη, σύσταση εξετάσεων και θεραπεία του.

Η σύγχρονη ιατρική με τα μέσα που διαθέτει, έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται ιάσιμος ο καρκίνος του θυρεοειδή, ωστόσο θα πρέπει γιατροί και ασθενείς να συνεργάζονται επισταμένως προς αυτή την κατεύθυνση, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Η ενημερωτική εκδήλωση που καθήλωσε το κοινό, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ιερού ναού των τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Check Also

Ρέθυμνο – Λιποθύμησε και κάηκε ζωντανός – Τραγωδία σε πολυκατοικία στον Μασταμπά

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Τραγωδία στο Ρέθυμνο. Ηλικιωμένος με κινητικά προβλήματα, απανθρακώθηκε στο κρεβάτι του. …

Σχόλια

Font Resize