Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο Αρκάδι 152 χρόνια μετά – «Η χώρα βγαίνει από ένα κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα» – Δείτε το συγκεντρωτικό βίντεο

Ρέθυμνο Αρκάδι 152 χρόνια μετά – «Η χώρα βγαίνει από ένα κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα» – Δείτε το συγκεντρωτικό βίντεο

Πλήθος κόσμου τίμησε στην πόλη του Ρεθύμνου και στην ιστορική μονή Αρκαδίου, τους Ήρωες του 1866. Η Αρκαδική Εθελοθυσία που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από 152 χρόνια, ακόμα και σήμερα μεταφέρει στις νέες γενιές τη σημασία του ύψιστου ιδανικού της ελευθερίας. Στις εκδηλώσεις φέτος συμμετείχε και η μπάντα του πολεμικού ναυτικού.

Με την καθιερωμένη παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 152η επέτειο από την Αρκαδική Εθελοθυσία στην πόλη του Ρεθύμνου. Πλήθος κόσμου με σύμμαχο τον καλό καιρό, θαύμασε και χειροκρότησε τη μαθητιώσα νεολαία, τους παραδοσιακούς συλλόγους, τους εθελοντές Σαμαρείτες και την μπάντα του πολεμικού ναυτικού που παρήλασε μετά μελωδιών.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με το 547 αερομεταφερόμενο τάγμα πεζικού του στρατοπέδου Θεοδωράκη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και τη βουλή ο βουλευτής Ρεθύμνου ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι οποίοι τόνισαν τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της Αρκαδικής Εθελοθυσίας, 152 χρόνια μετά από αυτόν τον αγώνα για την ελευθερία και με τη χώρα να βγαίνει από ένα κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα.

Στην ιερά Μονή Αρκαδίου τελέστηκε μνημόσυνο για τους Ήρωες του 1866 και κατάθεση στεφάνων στο οστεοφυλάκιο. Ακόμα και οι επισκέπτες από το εξωτερικό έδειχναν συγκλονισμένοι από το έπος της Αρκαδικής Εθελοθυσίας. Η συγκίνηση κορυφώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Βουλιάζει» το Ρέθυμνο Cretan Kings – Χωρίς νίκη για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι

neakriti.gr Η κρητική ομάδα ήταν απογοητευτική κόντρα σε ομάδα που έχει στόχο επίσης την παραμονή… …

Σχόλια

Font Resize