Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Απορρύπανση στο παλιό λιμάνι και θωράκιση στο νέο – Ακόμη και φρεάτιο βρέθηκε στον πυθμένα – Τα μπλόκια είναι αρκετά;

Ρέθυμνο: Απορρύπανση στο παλιό λιμάνι και θωράκιση στο νέο – Ακόμη και φρεάτιο βρέθηκε στον πυθμένα – Τα μπλόκια είναι αρκετά;

Λίγες μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, καθαρίστηκε ο βυθός του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου από τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν τον περασμένο χρόνο. Στο εγχείρημα συμμετείχαν εθελοντές με τη στήριξη λιμενικού ταμείου και λιμεναρχείου. Την ίδια ώρα, προχωρούν οι εργασίες θωράκισης του εμπορικού λιμανιού με τεχνητά μπλόκια.

Σίδερα, λάστιχα, ακόμα και φρεάτιο βρέθηκαν βυθισμένα στον πυθμένα του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου κατά τον καθαρισμό του από εθελοντές αυτοδύτες.
Ενεργοί πολίτες του Ρεθύμνου, μέλη του συλλόγου Σύνπολις, στήριξαν την προσπάθεια, όπως και εθελοντές αυτοδύτες, Έλληνες και Γάλλοι, μέσα και έξω από το νερό.
Παράλληλα, στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου, με 300 χιλιάδες ευρώ, συνεχίζονται οι εργασίες θωράκισης από τον υψηλό κυματισμό με  την τοποθέτηση τεχνητών μπλοκιών.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Μεγάλη διαρροή καυσίμων μετά τη σύγκρουση ενός τυνησιακού και ενός κυπριακού πλοίου ανοικτά της Κορσικής

zougla.gr Ένα τυνησιακό πλοίο, το Ulysse, και ένα κυπριακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το CLS Virginia, …

Σχόλια

Font Resize