Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Αποχωρεί περήφανα με χαμηλά ποσοστά καμένων εκτάσεων – Οι μαντινάδες του π. Νικόλαου Νικηφόρου

Ρέθυμνο – Αποχωρεί περήφανα με χαμηλά ποσοστά καμένων εκτάσεων – Οι μαντινάδες του π. Νικόλαου Νικηφόρου

Σε κλίμα συγκίνησης και εγκαρδιότητας έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του απερχόμενου διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκου Λαγουδάκη, στον επερχόμενο αναπληρωτή διοικητή, Θεοδόσιο Χασάπη.

Φορείς και αρχές εξήραν τον απερχόμενο διοικητή για τα χαμηλά ποσοστά ρεκόρ, καμμένων εκτάσεων την τελευταία διετία, με τον Νίκο Λαγουδάκη να βραβεύει πυροσβέστες και το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς κι έτσι το Ρέθυμνο που διαχρονικά φιγούραρε στους 5 πλέον πυρόπληκτους νομούς ανά την Ελλάδα, «είδε» τα ποσοστά του να μειώνονται με ανακούφιση.

Το ένα τρίτο του στόλου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ήταν παροπλισμένο λόγω παλαιότητας και μη συντήρησης, με την περιφέρεια Κρήτης να προσφέρει κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ οι πιέσεις του απερχόμενου διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκου Λαγουδάκη για άμεση επέμβαση με ισχυρές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πρώτων εκτιμήσεων, έκαναν τη διαφορά.

Ο επερχόμενος διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θεοδόσιος Χασάπης, αναγνώρισε τις ηγετικές ικανότητες του Νίκου Λαγουδάκη και την άψογη, συνάμα αποτελεσματική συνεργασία και έργο.

Την παράδοση – παραλαβή, διαδέχθηκαν βραβεύσεις πυροσβεστών και του τμήματος πολιτικής προστασίας του άλλοτε πυρόπληκτου δήμου Αγίου Βασιλείου με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, να αναγνωρίζει την ανακούφιση της πολιτικού να κοιμάται ήσυχη τα βράδια.

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρωτοσύγκελος της ΙΜΡΑ π. Νικόλαος Νικηφόρος με τις μαντινάδες του, στον απερχόμενο διοικητή: «Κι αν φύγεις Νίκο μου, Αθήνα να μισέψεις. Πάντα θα είσαι στην καρδιά και στη δική μας σκέψη» και στον επερχόμενο διοικητή: «Στο νέο το διοικητή όλοι θα ευχηθούμε, επιτυχίες και φωτιές, στο Ρέθυμνο μη δούμε!».

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Κυκλάδες – Ραφήνα από την άνοιξη του 2019!

ellinikiaktoploia.net Προ των πυλών η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων με το Ρέθυμνο. Το λιμάνι του …

Σχόλια

Font Resize