Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Από τη σχολική τάξη, μέχρι το επιστημονικό εργαστήριο, ο κόσμος της Φυσικής γοητεύει μικρούς και μεγάλους

Ρέθυμνο – Από τη σχολική τάξη, μέχρι το επιστημονικό εργαστήριο, ο κόσμος της Φυσικής γοητεύει μικρούς και μεγάλους

Οι περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής συνεχίζονται και την νέα χρονιά.

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, διοργάνωσε εσπερίδα για το ευρύ κοινό με θέμα «Περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής» στο Ρέθυμνο.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση του συλλόγου στην πόλη, στέφθηκε με επιτυχία και υπήρξαν δεσμεύσεις για συνέχιση της δραστηριότητας του συλλόγου και στο Ρέθυμνο.

Η Φυσική έχει άπειρες πρακτικές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας και ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, έφεραν πιο κοντά το κοινό, στην επιστήμη της Φυσικής με μια εσπερίδα που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Η εκδήλωση έφερε στον ίδιο χώρο μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες με ενδιαφέρον για την Φυσική και τις εφαρμογές της. Οι περιπλανήσεις στο Ρέθυμνο και στο σπίτι του πολιτισμού ξεκίνησαν με δύο ομιλίες από το ερευνητικό Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER του ΤΕΙ Κρήτης πάνω στο επίκαιρο, θέμα της Φυσικής και των εφαρμογών των ισχυρών και υπερβραχέων παλμών LASER και συνεχίστηκε με ένα ταξίδι στο διαστρικό νέφος Musca που «τραγουδά», από την ομάδα Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης: Από το φως των LASER στο φως των αστεριών!

Από τη σχολική τάξη, μέχρι το επιστημονικό εργαστήριο, ο κόσμος της Φυσικής γοητεύει μικρούς και μεγάλους με όρεξη για βαθύτερη γνώση των πραγμάτων.

Check Also

Ρέθυμνο – Στα τέλη της βδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Olympus!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Έτοιμο το Olympus για τη νέα γραμμή Πειραιάς – Μήλος – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize