Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Απέτρεψαν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα στον Άγιο Βασίλειο

Ρέθυμνο – Απέτρεψαν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα στον Άγιο Βασίλειο

Νέες κινητοποιήσεις κατά των ΑΠΕ στο Ρέθυμνο, μετά την απόπειρα εταιρείας να μεταφέρει από το λιμάνι της Σούδας σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, δύο ανεμογεννήτριες.

Κάτοικοι και συλλογικότητες απέτρεψαν την μεταφορά τους κι έτσι οδηγήθηκαν πίσω στο λιμάνι της Σούδας με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου να ζητά υπεύθυνο χωροταξικό σχεδιασμό από το κράτος.

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι Επιτροπές Αγώνα Αγίου Βασιλείου, εμπόδισαν την εγκατάσταση δύο ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης. Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες ήταν στο πόδι για να μην φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στον προορισμό της εταιρείας.

Εν τέλει, το βαρύ φορτίο των δύο νταλικών έφτασε μέχρι το φαράγγι του Σωματά πριν τους Αρμένους, όπου η αστυνομία ήρθε σε συνεννόηση με τους διαμαρτυρόμενους και εκπρόσωπο της εταιρείας, που αποφάσισε οι ανεμογεννήτριες να επιστρέψουν στη Σούδα.

Το κλίμα μύριζε μπαρούτι εδώ και μέρες που αυθαίρετα, ιδιώτης εργολάβος μπάζωσε τα ρείθρα του δρόμου για τα όμβρια ύδατα για να μπορέσουν να περάσουν οι νταλίκες.

Εργασίες που ανακλήθηκαν στην πράξη, αφήνοντας τον δρόμο που οδηγεί στα χωριά Άρδακτος, Βάτος και Ακτούντα του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ως είχε.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, τονίζει ότι προωθούν την ήπια τουριστική ανάπτυξη και όχι εκβιομηχάνιση της περιοχής, ζητώντας υπεύθυνο και σωστό χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ από το κράτος.

 

Check Also

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο

protothema.gr Δέκα ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα: 351-400 (Παν. Κρήτης), 501-600 (ΕΚΠΑ), 601-800 (ΑΠΘ, ΕΜΠ,Π. Ιωαννίνων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize