Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Απαγόρευση μηχανοκίνητων δικύκλων από την παραλιακή οδό Ελ. Βενιζέλου… σύντομα και τις ώρες που πεζοδρομείται

Ρέθυμνο – Απαγόρευση μηχανοκίνητων δικύκλων από την παραλιακή οδό Ελ. Βενιζέλου… σύντομα και τις ώρες που πεζοδρομείται

Με κανονιστική του απόφαση το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, απαγορεύει την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων δικύκλων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, κατά τις ώρες που πεζοδρομείται.

Την εισήγηση έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου και μέλος του Λ.Τ. Γιάννης Γαϊτάνης, αναφέροντας πως κατά τις ώρες πεζοδρόμησης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τις 7:30 μμ έως τη 1:00 μετά μεσάνυχτα, καθημερινά παρατηρείται από πολλούς οδηγούς ηλεκτροκίνητων δικύκλων οδηγική συμπεριφορά που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο πεζούς και κυρίως παιδιά.

Τα μηχανοκίνητα δίκυκλα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και παρότι ο νόμος τα αντιμετωπίζει διαφορετικά από τα συμβατικά δίκυκλα μηχανοκίνητα οχήματα, ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος από την κίνησή τους είναι μεγάλος, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, αφού συζήτησε το θέμα, αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου την έκδοση κυκλοφοριακής ρύθμισης, κατ’ εφαρμογήν των άρθρων 295 και 173 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Ρεθύμνου (ΦΕΚ 320/Β/1978) με την οποία θα απαγορεύεται η πρόσβαση και διέλευση ηλεκτροκίνητων δικύκλων της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου κατά τις ώρες πεζοδρόμησης αυτής.

Αφού εκδοθεί η σχετική απόφαση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, θα αναρτηθεί πληροφοριακή πινακίδα στη θύρα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

φωτό: Μάριος Κυριμάκης

Check Also

Ρέθυμνο – Το blame game στην Creta Farms και η αγωνία για τον επενδυτή

capital.gr Ιστορικά, ο κλάδος της αλλαντοβιομηχανίας έχει στιγματιστεί από μεγάλα “κανόνια”, όπως αυτά της ΒΙΚΗ, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize