Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Ρέθυμνο – Ανθρωπολόγος, καθηγήτρια καλών τεχνών στη Νέα Υόρκη και… χωριανή στην Ελεύθερνα!

Ρέθυμνο – Ανθρωπολόγος, καθηγήτρια καλών τεχνών στη Νέα Υόρκη και… χωριανή στην Ελεύθερνα!

Εικαστικός και κοινωνική ανθρωπολόγος, σύζυγος του διακεκριμένου ανθρωπολόγου, Αναγνώστη Αγελαράκη, η Αργυρώ Αγελαράκη, για πρώτη φορά εκθέτει τα έργα της που έχει φιλοτεχνήσει στην Ελλάδα, στο κοινό του Ρεθύμνου.

Αμφότεροι, στενοί συνεργάτες του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη που έφερε στο προσκήνιο τον Ομηρικό πολιτισμό της Κρήτης. Μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Ελεύθερνα, όπου πια επιμορφώνουν επιτόπου φοιτητές από τις ΗΠΑ.

Μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Κρήτη. Είναι ανθρωπολόγος, καθηγήτρια καλών τεχνών και πια αισθάνεται ως συγχωριανούς, τους κατοίκους της Ελεύθερνας.

Η Αργυρώ Αγελαράκη, σύζυγος του διακεκριμένου ανθρωπολόγου, Αναγνώστη Αγελαράκη, αποφάσισε μετά την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη να προχωρήσει σε εικαστική έκθεση και στο Ρεθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού, μέχρι τις 20 Ιουλίου και στις 7 με 9 το βράδυ.

Οι κάτοικοι της Ελεύθερνας είναι ενθουσιώδεις που γνωρίζουν και αυτή την πλευρά της αγαπημένης τους συγχωριανής πια, πανεπιστημιακού.

Μάλιστα κάθε χρόνο, φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουν την ευκαιρία να καταρτίζονται τόσο στην ανθρωπολογία και την αρχαιολογία, όσο και στις καλές τέχνες, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας, μια εμπειρία ενός απαράμιλλου συνδυασμού φυσικού κάλλους και αρχαίων ευρημάτων!

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης με τίτλο «Ιεροποτάμος (της Ελεύθερνας) Χρώματα Καλοκαιριού», σχετίζεται με μια σειρά από πίνακες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο χρόνο, εμπνευσμένοι από την θάλασσα και την παραλία του Γεροποτάμου και των ορεινών της Ελεύθερνας. Ακόμα και τα εγγονάκια πια ζωγραφίζουν μέσα από τις ποιοτικές και βιωματικές παραστάσεις που ζουν στην τρυφερή τους αυτή ηλικία.

Check Also

Ρέθυμνο – Βάσεις 2019 Ψυχολογίας – Οι εκτιμήσεις του Στράτου Στρατηγάκη

newsit.gr ΒΑΣΕΙΣ 2019 Ψυχολογίας (Ρέθυμνο) – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΩΝ 2019 – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019: Τέλος η αγωνία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize