Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Αναστύλωση παλαιών Μιτάτων του Κέντρους-Ανάδειξη παλαιάς βρύσης στον οικισμό Κρύα Βρύση-Ανάπλαση εισόδου Σπηλίου

Ρέθυμνο – Αναστύλωση παλαιών Μιτάτων του Κέντρους-Ανάδειξη παλαιάς βρύσης στον οικισμό Κρύα Βρύση-Ανάπλαση εισόδου Σπηλίου

Μια νέα έγκριση χρηματοδότησης ύψους 360.000 ευρώ έλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης που αφορά το έργο «Αναπλάσεις στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης και στην Τοπική Κοινότητα Σπηλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου» . Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά:

1) Αναστύλωση παλαιών Μιτάτων του Κέντρους στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης.  Τα «Μιτάτα» που βρίσκονται στο όρος Κέντρος έχουν ιδιαίτερη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική αξία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της περιοχής μας και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος.  Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει στόχο την ανάδειξη του ορεινού όγκου, την αύξηση της επισκεψιμότητας του και της ανθρώπινης παρουσίας που θα συμβάλει στην ουσιαστική προστασία του.

2) Ανάδειξη παλαιάς βρύσης στον οικισμό Κρύα Βρύση.  Πρόκειται για ένα έργο που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού αφού είναι μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς και σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής του χωριού για πολλές δεκαετίες και πλέον θα αναπλαστεί και θα μετατραπεί σε επισκέψιμο χώρο και αξιοθέατο.

3) Ανάπλαση εισόδου Σπηλίου (από Ρέθυμνο). Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, έγχρωμο εγχάρακτο ασφαλτοτάπητα στο οδόστρωμα, φωτισμός, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και στάσης λεωφορείου, ηλεκτροφωτισμός και διαμόρφωση κόμβου προς Γερακάρι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση της πρότασης  και ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ Ανδρέα Ξανθό για την στήριξη του στο αίτημα του Δήμου, τον κ Παναγιώτη Κορκολή Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων για την έγκριση, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά για την ουσιαστική συμβολή του και βέβαια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση και να λάβει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου την έγκριση μέσω της Περιφέρειας.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Καθημερινά όλο και περισσότερες γυναίκες προχωρούν ένα βήμα μπροστά και βελτιώνουν την ζωή τους

daynight.gr Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την ημέρα της γυναίκας και με σκοπό την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize