Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / Ρέθυμνο – Αναστολή των κινητοποιήσεων – Πότε θα έχει επιστρέψει στη συνήθη, πεντακάθαρη εικόνα η πόλη

Ρέθυμνο – Αναστολή των κινητοποιήσεων – Πότε θα έχει επιστρέψει στη συνήθη, πεντακάθαρη εικόνα η πόλη

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ρεθύμνου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν μαραθώνια διαβούλευση με το δημοτικό σύστημα, εξασφαλίζοντας διαβεβαιώσεις για την στήριξη του αγώνα τους, έτσι και από το ερχόμενο ξημέρωμα θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου η εκδίκαση της προσφυγής στη δικαιοσύνη, 33 συμβασιούχων καθαριότητας στον δήμο Ρεθύμνου, που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός εργασίας.
Αμέσως μετά ξεκίνησε μια μαραθώνια διαβούλευση με το δημοτικό σύστημα, μέσω της οποίας το βράδυ της Παρασκευής, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα στηριχθούν στον αγώνα τους για παραμονή στην εργασία τους, έτσι και αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
Την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα παραστούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όπως έχουν λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας, Στέλιος Σαμψών, θα συνυπογράψει το έγγραφο που αναφέρει ότι επιτελούν εργασίες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 33 συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, θα ζητήσουν και από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο.
Πάντως, σε ό,τι αφορά το προκείμενο, οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει από τα σκουπίδια στην πόλη, με αγανακτισμένους πολίτες-αναγνώστες του ειδησεογραφικού portal neakriti.gr να αποστέλουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τονίζουν ότι από το ξημέρωμα του Σαββάτου ξεκινά η συνολική αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Ρεθύμνου, ξεκινώντας από το κέντρο για να αποφευχθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα και η εκροή ολισθηρών, λιπαρών στραγγιδίων, ενώ εν συνεχεία θα καθαριστούν και τα περίχωρα και το σύνολο του δήμου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων, μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, το Ρέθυμνο θα έχει επιστρέψει στη συνήθη του, πεντακάθαρη εικόνα.

Check Also

Ρέθυμνο – 24 θέματα προς συζήτηση του ΔΣ

Σας προσκαλώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης, που  θα γίνει στις 23.07.2019, ημέρα Τρίτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize