Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – «Αναρίθμητα τα προβλήματα και τα εμπόδια στην διαβίωση των εστιακών φοιτητών»

Ρέθυμνο – «Αναρίθμητα τα προβλήματα και τα εμπόδια στην διαβίωση των εστιακών φοιτητών»

Οι εστιακοί οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε Συζητάμε , αποφασίζουμε και δρούμε για τις ανάγκες μας.

Από την αρχή της χρονιάς ο σύλλογος Εστιών Ρεθύμνου έχει κινητοποιηθεί για τα οξύμενα προβλήματα της στέγασης στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και σε αλληλεγγύη με τους πυρόπληκτους εστιακούς στο Ηράκλειο, με κινητοποιήσεις στην Μέριμνα και Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κινητοποίηση στην Περιφέρεια, με την στήριξη και των άλλων φοιτητικών συλλόγων. Έχει βάλει στο επίκεντρο την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κοροιδεύει τους εστιακούς και τους δίνει ψεύτικες ελπίδες την ίδια στιγμή που :

Χιλιάδες φοιτητές μένουν έξω από τις εστίες.

Η υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των εστιών χτυπάει κόκκινο.

Στις 14 Νοεμβρίου 2018 ο Σύλλογος Εστιών Ρεθύμνου έκανε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση , την πρώτη στην οποία συμμετείχαν και οι πρωτοετείς,οι οποίοι μπήκαν στις εστίες πριν από δύο εβδομάδες περίπου.

Αρκετοί εστιακοί με συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι πρώτο έτος έδειξαν ενδιαφέρον να έρθουν στην γενική τους συνέλευση,να συζητήσουν για τα προβλήματα των εστιών που και στο Ρέθυμνο όπως και σε όλοι την Ελλάδα είναι αναρίθμητα κι βάζουν πολλά εμπόδια στην διαβίωση των εστιακών φοιτητών.

Στην κουβέντα που έγινε οι εστιακοί δεν περιορίστηκαν στο να μιλήσουν απλά για τα προβλήματά τους και να κάνουν μια απλή καταγραφή,αλλά προβληματίστηκαν κι ανέδειξαν τις αιτίες αυτής της κατάστασης που έχουν οδηγήσει τόσο την φοιτητική μέριμνα όσο και τις σχολές μας να υπολειτουργούν με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας να έχει φτάσει το 80%. Η κυβέρνηση λέει οτι δεν έχει λεφτά για τους εστιακούς την ίδια στιγμή που τα 50 δις φόρων που πληρώνουν οι γονείς μας γίνονται πολεμικοί εξοπλισμοί για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ (4δις το χρόνο!), «δωράκια» σε τραπεζίτες και βιομηχάνους, εκατομμύρια στους Ειδικούς Λογαριασμούς των ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις ανάγκες επιχειρηματιών, συμβάσεις με εργολάβους.

Βασικά αιτήματα των εστιακών όλο αυτό το διάστημα που προέκυψαν και από την συζήτηση της Τετάρτης είναι:

Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών-δωρεάν σπουδές!
Δωρεάν στέγαση για όσους το έχουν ανάγκη.
Άμεση ανέγερση νέων εστιών,επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.
Δημιουργία ενιαίου φορέα στην ευθύνη του κράτους που θα διαχειρίζεται τις εστίες με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό.
Υπενοικίαση ξενοδοχείων για όσους έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο στην εστία.
Αξιοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και περιουσίας των πανεπιστημίων προκειμένου να ανεγερθούν νέες εστίες.
Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση των εστιών !

Με βάση αυτά τα αιτήματα ο σύλλογος εστιών Ρεθύμνου καλεί :

Στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση 17 Νοέμβρη στις 12.00 στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.
Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Νοέμβρη στην Πρυτανεία.
Σε γενική συνέλευση την Πέμπτη 22 Νοέμβρη στις 20:30.
Στην γενική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 10.30 στο Δημαρχείο.

Σύλλογος εστιών Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize