Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Ακατάσχετη φορολογία και απουσία ακατάσχετου λογαριασμού είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει την επιχειρηματικότητα

Ρέθυμνο: Ακατάσχετη φορολογία και απουσία ακατάσχετου λογαριασμού είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει την επιχειρηματικότητα

Παρά τις υποσχέσεις, ακόμη δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός για επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να στενάζουν λόγω της έλλειψης ρευστότητας, ενώ καλούνται να πληρώνουν μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μισθοδοσία υπαλλήλων, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές υποχρεώσεις. ΟΕΒΕ και Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ζητούν επανεξέταση του θέματος και ρύθμισή του ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, πριν τον δύσκολο οικονομικά, χειμώνα. 

Ακατάσχετη φορολογία και απουσία ακατάσχετου λογαριασμού είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Παρά τις όποιες εξαγγελίες, οι επιχειρηματίες ακόμα δεν έχουν τη δυνατότητα για έναν ακατάσχετο λογαριασμό τραπέζης που θα μπορούσε να τούς εξασφαλίσει την ελάχιστη απαιτούμενη χρηματική ρευστότητα, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Δέσμιοι των ληξιπρόθεσμων οφειλών παραμένουν οι επιχειρηματίες με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμά Περπιράκη να τονίζει ότι είναι απαράδεκτο ακόμα και οι δήμοι να νέμονται των τραπεζικών τους καταθέσεων, σε περίπτωση που υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μανιουδάκης, ξεκαθαρίζει ότι η χρήση πλαστικού χρήματος και POS για τις καθημερινές συναλλαγές, περνά και από τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό των επιχειρήσεων, αφού σε διαφορετική περίπτωση δε θα χρησιμοποιούνται οι κάρτες για συναλλαγές που θα καταλήγουν σε απομύζηση από το κράτος για οφειλές στο δημόσιο.

 

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με σχεδόν μηδενικό κεφάλαιο

maxmag.gr Είστε ενθουσιασμένοι να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση. Ίσως έχετε μια ιδέα ή είστε απλώς …

Σχόλια

Font Resize