Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / Ρέθυμνο – Αγριμάκης καλεί Αραχωβίτη για παράνομες ελληνοποιήσεις και αποζημιώσεις

Ρέθυμνο – Αγριμάκης καλεί Αραχωβίτη για παράνομες ελληνοποιήσεις και αποζημιώσεις

Υπόμνημα με επείγοντα θέματα που άπτονται του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα του Ρεθύμνου παρέδωσε ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και πολιτικής προστασίας κ. Νίκος Αγριμάκης στον    Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος επισκέφθηκε το Ρέθυμνο το π. Σάββατο 23 Μαρτίου με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης αναβίωσης και αναβάθμισης της Σχολής Ασωμάτων, στο Αμάρι.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Υπουργό, στην οποία παρέστη και ο στενός του συνεργάτης  του κ. Βαγγέλης Γατσέλης, ο κ. Αγριμάκης του εξέθεσε τα συνολικά προβλήματα που πλήττουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο στο Ρέθυμνο, με έμφαση στην «ελληνοποίηση» προϊόντων που εισάγονται από χώρες του εξωτερικού (όπως το μέλι, το γάλα και το κρέας) ενώ ειδική αναφορά έγινε στις καταστροφές που  υπέστησαν οι σημαντικοί αυτοί τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε προσφάτως το Ρέθυμνο και τη δυτική Κρήτη εντονότερα.  Σε αυτό το θέμα εξάλλου, εστιάστηκε το περιεχόμενο του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Αγριμάκης στον κ. Αραχωβίτη, με κυρίαρχα αιτήματα την έγκριση χορήγησης,  στο Νομό Ρεθύμνου, της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας («De Minimis”)   για τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και την έγκριση της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των πληγέντων (ΚΟΕ 2019).

Ο Υπουργός συμφώνησε να διατηρήσει πιο συχνή επικοινωνία και  συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο και το Δήμο Ρεθύμνης προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη και να αποκατασταθούν με τον προσφορότερο και συντομότερο τρόπο οι ζημιές που αυτή υπέστη.

Check Also

Ρέθυμνο – Για 10η χρονια η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι

Την προσεχή Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις  της «Στράτας του Ψηλορείτη».  Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize