Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – «Άγνωστες πτυχές στην πορεία του Νίκου Καζαντζάκη» από τον π. Μιχαήλ Ρούσσο

Ρέθυμνο – «Άγνωστες πτυχές στην πορεία του Νίκου Καζαντζάκη» από τον π. Μιχαήλ Ρούσσο

Με αφορμή τα «θυρανοίξια» από τον Μάρτιο 2017, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου οργάνωσε και πραγματοποίησε την 1 Απριλίου 2019 διάλεξη με θέμα: «Άγνωστες πτυχές στην πορεία του Νίκου Καζαντζάκη».

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από τον π. Μιχαήλ Ρούσσο, μέλος του μοναχικού Τάγματος του Ιησού.

Ο Ομιλητής γεννήθηκε στην Άνω Σύρο το 1937.  Έκανε λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στη Φιλολογία, στη Λογοτεχνία, στη Φιλοσοφία, στην Ιστορία, στην Αρχαιολογία, στη Θρησκειολογία, στη Θεολογία και στην Παιδαγωγική.  Σήμερα δίνει διαλέξεις, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και εργάζεται για την υπόθεση της Οικουμενικής αλληλοπροσέγγισης όλων των Χριστιανών.

Ο π. Μιχαήλ Ρούσσος, με την καθαρότητα, τη γλαφυρότητα και την παραστατικότητα του λόγου καταγοήτευσε το πολυπληθές ακροατήριο. Ανέδειξε και κατέδειξε ότι συνεχής στόχος του Νίκου Καζαντζάκη, σε όλη την πορεία του, ήταν η αναζήτησης της αλήθειας!

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου ευχαριστεί θερμά τον Ομιλητή και τους ακροατές που είχαν την τύχη να τον απολαύσουν, αλλά και να διερωτηθούν, αφού και η μυγδαλιά άνθισε στο ερώτημά του: Υπάρχει Θεός; Γιατί η ψυχή πολλών δεν σκίρτησε ποτέ και το μυαλό αρκετών δεν ωρίμασε ακόμα, μπροστά στο μεγαλείο του!

Σε μια σημείωσή του ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει: «Το να είσαι άνθρωπος σημαίνει να γίνεσαι άνθρωπος, χωρίς εντολή εξουσίας».

Check Also

Ρέθυμνο – Τιμή στον αφανή… δάσκαλο!

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αμνάτο η μεγάλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize