Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: 289 κτίσματα, 113 χιλιάδων τμ σε οικόπεδα συνολικής έκτασης 632 στρεμμάτων περιμένουν αξιοποίηση από το δήμο

Ρέθυμνο: 289 κτίσματα, 113 χιλιάδων τμ σε οικόπεδα συνολικής έκτασης 632 στρεμμάτων περιμένουν αξιοποίηση από το δήμο

Στους δήμους ανά την Κρήτη με την περισσότερη ακίνητη περιουσία συγκαταλέγεται ο δήμος Ρεθύμνου που βάζει πλώρη για την αξιοποίηση των ακινήτων προς όφελος των δημοτών. Θα γίνει σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το τεχνικό επιμελητήριο δυτικής Κρήτης για να προχωρήσει η διαδικασία, λόγω έλλειψης προσωπικού στο δήμο Ρεθύμνου, ενώ αγκάθι παραμένει το κληροδότημα Τρανταλίδη σε περιοχές του Ηρακλείου με κάτοχο το δήμο Ρεθύμνου.

Με 289 κτίσματα συνολικής επιφάνειας 113 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδα  συνολικής έκτασης 632 στρεμμάτων, ο δήμος Ρεθύμνου συγκαταλέγεται στους πιο εύρωστους δήμους του νησιού σε ακίνητη περιουσία, χωρίς όμως να την έχει ακόμη αξιοποιήσει. Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Σκορδίλης, ξεκινά η προσπάθεια πώλησης, παραχώρησης και αξιοποίησης με ιδίους πόρους, της δημοτικής περιουσίας προς οικονομικό όφελος και εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ο δήμος Ρεθύμνου δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την ενδελεχή καταμέτρηση και αποτύπωση των δεδομένων πριν προχωρήσει το εγχείρημα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, γι’ αυτό και βρίσκεται στα σκαριά, προγραμματική σύμβαση με το τεχνικό επιμελητήριο δυτικής Κρήτης.

Αγκάθι ανάμεσα στους δήμους Ρεθύμνου και Ηρακλείου, παραμένει το κληροδότημα Τρανταλίδη. Αγροτεμάχια και διατηρητέα κτίσματα στο νομό Ηρακλείου που έχουν κληροδοτηθεί στο δήμο Ρεθύμνου. Η πρόσφατη νομοθεσία αναμένεται να λύσει το πρόβλημα.

 

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ετοιμαζόταν να πουλήσει ηρωίνη στο Ρέθυμνο όμως… τον «τσάκωσαν»

Συνελήφθη, 35χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο Ρέθυμνο   Κατασχέθηκε ποσότητα …

Σχόλια

Font Resize