Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: 2 μήνες χρειάστηκαν για στελέχωση γυμνασίου & ΕΠΑΛ Γαράζου – Βανδαλισμοί και… στο 40% οι αναπληρωτές στο νομό!

Ρέθυμνο: 2 μήνες χρειάστηκαν για στελέχωση γυμνασίου & ΕΠΑΛ Γαράζου – Βανδαλισμοί και… στο 40% οι αναπληρωτές στο νομό!

Σχολεία σε περιοχές όπου θα έπρεπε να στελεχώνονται με το πρώτο κουδούνι για να στηριχθεί η ύπαιθρος και η νεολαία, φτάνουν στο σημείο να έχουν μετά βίας διδακτική επάρκεια, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου. Το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Γαράζου στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου στενάζουν από τις ελλείψεις και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, τώρα χρειάζεται πολλαπλάσιος κόπος για έλεγχο των βανδαλισμών και ομαλή διδακτική ροή, μετά από δύο μήνες κενών εκπαιδευτικών ωρών και ασυδοσίας.

Έπρεπε να περάσουν δύο μήνες από το πρώτο κουδούνι για να στελεχωθούν ικανοποιητικά το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ στο Γαράζο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Το ένα σχολείο υπολείπονταν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και το άλλο σε γενικής παιδείας, όμως το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται πια μια τιτάνια και συντονισμένη προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς για να καταφέρουν να συνετίσουν τους μαθητές και να μπουν σε ένα πρόγραμμα.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τονίζει ότι πια το ποσοστό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο ανέρχεται στο 40%, γεγονός που καταδεικνύει και την αιτία των καθυστερήσεων στην στελέχωση των σχολείων.

Οι γονείς των μαθητών εξετάζουν σε συνεργασία με την διευθύντρια του Γυμνασίου Γαράζου, Μαρία Μπαντουβά, το ενδεχόμενο να ενισχύσουν οι ίδιοι το γυμνάσιο με απασχόληση των μαθητών στα καλλιτεχνικά και λοιπά μαθήματα ειδικοτήτων, όπως μπορούν, για να συμπληρώνεται το ωράριο μιας και αρκετοί μαθητές έρχονται από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά και το λεωφορείο της επιστροφής, φτάνει στο σχολείο το μεσημέρι.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Μυλοποτάμου, Μανούσος Κλάδος, τονίζει την αναγκαιότητα για έγκαιρη στελέχωση των σχολείων της ενδοχώρας, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς αναγκάζονται να μετεγγράφουν τα παιδιά τους σε μεγαλύτερα σχολεία με αποτέλεσμα τα μικρότερα να οδηγούνται σταδιακά σε λουκέτο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί λόγω της υποστελέχωσης, είναι το γεγονός ότι δύο μόλις βδομάδες, αφού είχαν συντηρηθεί οι σχολικές μονάδες στο Γαράζο, παρουσιάζουν εκ νέου πληθώρα βανδαλισμών, αφού οι μαθητές δεν απασχολούνται, όπως θα έπρεπε εξαρχής με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ασυδοσία, όπως σημειώνει ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Γαράζου, Νίκος Τζεκάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize