Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – 15 μήνες φυλάκισης στον 47χρονο ξυλουργό για το χαστούκι στον δικαστικό επιμελητή στις κινητοποιήσεις στην οδό Αρκαδίου

Ρέθυμνο – 15 μήνες φυλάκισης στον 47χρονο ξυλουργό για το χαστούκι στον δικαστικό επιμελητή στις κινητοποιήσεις στην οδό Αρκαδίου

Δεκαπέντε μήνες φυλάκισης στο 47χρονο ξυλουργό, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, για επίθεση στο Δικαστικό Επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με αφορμή την κατάσχεση καταστήματος στην οδό Αρκαδίου, πριν από δύο περίπου χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, με τις κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης κατά της αρχής, ο 47χρονος ξυλουργός, που έχει ήδη καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην απαγωγή Λεμπιδάκη, οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Όπως υποστήριξε ο Δικαστικός Επιμελητής στις 2 Σεπτεμβρίου του 2017 ο κατηγορούμενος ξυλουργός που συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που αντιδρούσε στην κατάσχεση του εν λόγω καταστήματος, «έσπασε» τον αστυνομικό κλοιό και του επιτέθηκε με γροθιές.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες τονίζοντας ότι ο δικαστικός επιμελητής υπήρξε ιδιαίτερα προκλητικός και υβριστικός, όχι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά και στις προηγούμενες απόπειρες κατάσχεσης που είχαν γίνει.

Όπως επίσης είπε ο ίδιος κατά την απολογία του, «ο δικαστικός επιμελητής είχε την προστασία της Αστυνομίας κι ένιωθε υπεροχή, προκαλώντας όσους βρίσκονταν έξω από το κατάστημα που επρόκειτο να κατασχεθεί». Μάλιστα τόνισε, ότι δεν θα μπορούσε να σπάσει μόνος του τον αστυνομικό κλοιό κι ότι βρήκε ένα κενό, από το οποίο πέρασε και πλησίασε τον μηνυτή, καταφέρνοντας του μόνο ένα χαστούκι, αφού αμέσως μετά απομακρύνθηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας που αντέδρασαν άμεσα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως για ενοχή επιβάλλοντας όμως τις ελάχιστες ποινές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση και οι φωνές δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθώς βρέθηκαν εκεί μέλη του ΣΑΟΡ, προκειμένου να υποστηρίξουν τον κατηγορούμενο, τονίζοντας ότι και οι ίδιοι είναι προσβεβλημένοι από τις αχαρακτήριστες φράσεις και χειρονομίες του δικαστικού επιμελητή όσο βρισκόταν σε αστυνομική προστασία. Μάλιστα, η διαδικασία διακόπηκε μία φορά, λόγω της δυσαρέσκειας της έδρας μετά τις αναφορές ενός εκ των μαρτύρων, ενώ κατά τη συνέχεια της διαδικασίας αποβλήθηκαν και δύο άτομα από την αίθουσα.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 26 ετών για την υπόθεση Λεμπιδάκη.

Check Also

Ρέθυμνο – Σεμινάριο για την ορθή χρήση του νερού στο Βυζάρι

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) σε συνεργασία με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize