Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – 11 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Στάθη Λαζαρίδη – «Οι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν ποτέ»

Ρέθυμνο – 11 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Στάθη Λαζαρίδη – «Οι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν ποτέ»

11 χρόνια μετά, οι συνάδελφοι ειδικοί φρουροί, του Στάθη Λαζαρίδη στην Κρήτη, δεν ξεχνούν την μαύρη εκείνη επιχείρηση στα Ζωνιανά που στοίχισε τη ζωή του πατέρα μωρού δύο μηνών και ζητούν να βρεθούν οι δολοφόνοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Το ιδιότυπο άβατο δεν υπάρχει πια, αλλά η βαριά εγκληματικότητα έχει επιστρέψει.

Ακόμη και σήμερα όμως οι ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό και περαιτέρω εκπαίδευση παραμένουν ζητούμενο.

«Οι δολοφόνοι του Στάθη Λαζαρίδη δεν βρέθηκαν ποτέ», αυτό είναι το στίγμα που στοιχειώνει τους συναδέλφους του ειδικού φρουρού στην Κρήτη, 11 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση από ενόπλους στα Ζωνιανά.

Ο Χρήστος Τσανακτσίδης, πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Κρήτης, τονίζει ότι ακόμα και σήμερα περιμένουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όποιοι ευθύνονται για τη δολοφονία του Στάθη Λαζαρίδη, που όντας πατέρας μωρού μόλις δύο μηνών, επέβαινε στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς.

Η μείωση της εγκληματικότητας στον Μυλοπόταμο σταδιακά «ξεθωριάζει» και η βαριά εγκληματικότητα έχει επιστρέψει στην περιοχή, όπως καταλογίζουν οι ειδικοί φρουροί που απαιτούν την ηθική δικαίωση για τον θάνατο του Στάθη Λαζαρίδη που έδινε μάχη σε άγρυπνο κώμα επί 8 χρόνια για να επανέλθει στη ζωή, όμως εν τέλει, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 2015, στο 401 νοσοκομείο στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 35 πια ετών.

Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση στα Ζωνιανά για να πραγματοποιήσουν έφοδο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης, δέχτηκαν θύελλα πυροβολισμών από αγνώστους. Ακόμη και σήμερα, παραμένει ζητούμενο το αλεξίσφαιρο γιλέκο, η συνεχής εκπαίδευση και ενώ άβατα όπως τότε στα Ζωνιανά, μπορεί να μην υπάρχουν, όμως ούτε και αστυνομικές επιχειρήσεις των τριών ατόμων μπορούν να υπάρξουν, 11 χρόνια μετά…

Check Also

Το Πρόγραμμα των Ποιμαντικών Επισκέψεων του Μητροπολίτη Ευγένιου την Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize