Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – 1.000.000,00 € για να αποκατασταθεί το κατεστραμμένο οδόστρωμα στον Μέρωνα Αμαρίου

Ρέθυμνο – 1.000.000,00 € για να αποκατασταθεί το κατεστραμμένο οδόστρωμα στον Μέρωνα Αμαρίου

Απάντηση Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρίου σε Δημοσίευμα

Αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο: «Αδιαφορία για τον κατεστραμμένο δρόμο στο Μέρωνα» που φιλοξενήθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας «Κρητική Επιθεώρηση» την Τετάρτη 16-01-2019  καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο,  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα ήθελε να ενημερώσει τόσο τη συντάκτρια του δημοσιεύματος κ. Αννίτα Πιτσιδιανάκη,  όσο και τους υπόλοιπους δημότες για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πράγματι στην  Τ.Κ. Μέρωνα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάστηκε φαινόμενο κατολίσθησης στην κεντρική επαρχιακή οδό εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της ξερολιθιάς αντιστήριξης της οδού και την υποχώρηση του οδοστρώματος. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρίου προχώρησε στην εκπόνηση πλήρους μελέτης με σκοπό την οριστική επίλυση του προβλήματος καθώς, κατά τα παρελθόντα έτη, γινόταν μόνο αποκατάσταση των ζημιών και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου. Κατόπιν της απαιτούμενης γεωλογικής, γεωτεχνικής και στατικής μελέτης, ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη και, βάσει αυτής, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδια Φορέα. Συγχρόνως, μετά από επίσκεψη του Δημάρχου στο Υπουργείο Υποδομών, εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.000.000,00 €.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , που αποτελεί και τη μόνη εκκρεμότητα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Είμαστε στη διάθεση των δημοτών  για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.

Το εν λόγω δημοσίευμα:

Τι γίνεται με τον κεντρικό δρόμο μέσα στον οικισμό του Μέρωνα; Ο δρόμος σε ένα σημείο είναι κατά το ήμισυ του πλάτους του κατεστραμμένος πάνω από δύο χρόνια και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τους οδηγούς. Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις έχει ακόμη περισσότερο διαβρωθεί και η διέλευση των οχημάτων πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες αφού δεν υπάρχει ούτε φωτεινός φανός. Το τοιχίο που τον συγκρατούσε έχει γκρεμιστεί και η ασφαλτόστρωση έχει υποχωρήσει δημιουργώντας μια άκρως επικίνδυνη παγίδα για τους οδηγούς. Γιατί τόσο μεγάλο διάστημα παραμένει ο δρόμος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση; Γιατί κωλυσιεργεί η Δημοτική Αρχή; Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά; Οι κάτοικοι του Μέρωνα αλλά και των άλλων οικισμών Ελένες, Γερακάρι, Μεσονήσια κλπ. που αναγκαστικά διέρχονται από εκεί, είναι αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται. Ας επιληφθεί του θέματος η αρμόδια υπηρεσία σύντομα.

Αννίτα Πιτσιδιανάκη

Check Also

Δύο νέες Ρεθυμνιώτισσες, θαυμάσιες μητέρες και επιστήμονες μοιράζονται τις γνώσεις και τις μελέτες τους

Πλαισιώνοντας την εορτή της «Μάνας»,  το Λύκειό μας απεφάσισε να οργανώσει δύο διαλέξεις από δύο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize