Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Δες τη συνταγή για κλασικό ραβανί με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι και μια παραλλαγή για να το μετατρέψετε σε μια υπέροχη τούρτα με λευκό γλάσο. Παραδοσιακό και εύκολο σιροπιαστό γλυκό ταψιού με γεύση που σου μένει αξέχαστη!

Υλικά Συνταγής

125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό

150 γραμμάρια  σιμιγδάλι χοντρό

250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό

200 γραμμάρια ζάχαρη

70 γραμμάρια ινδοκάρυδο

200 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό

20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)

4 μεγάλα αυγά χωρισμένα ή 5 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)

Για το σιρόπι

750 γραμμάρια νερό

500 γραμμάρια ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Για το λευκό γλάσο (προαιρετικά)

3 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 πρέζες αλάτι

450 γραμμάρια ζάχαρη

120 γραμμάρια κρύο νερό

1 ½ κουτάλι σούπας μέλι

1 ½ κουτάλι γλυκού υγρή βανίλια

Για το σερβίρισμα

τριμμένο ινδοκάρυδο

κατακόκκινες φράουλες

Εκτέλεση

Κλασικό ραβανί με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι, σιροπιαστό γλυκό ταψιού από τα πιο αγαπημένα!

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Για τη μαρέγκα

Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά στην μεσαία ταχύτητα σε απαλή μαρέγκα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ με το μείγμα του ραβανί, και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Ψήσιμο ραβανί

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Αδειάζουμε το μείγμα του ραβανί σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά, να ροδίσει η επιφάνειά του, και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για 5-6 λεπτά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

Σωστό σιρόπιασμα του ραβανί

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το ραβανί, το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα, με το καυτό σιρόπι.

Πασπαλίζουμε ολόγυρα με μπόλικη ινδική καρύδα.

(Προαιρετικά) Ραβανί με λευκό γλάσο σε τούρτα
ραβανί με ινδοκάρυδο

Εναλλακτικά για να κάνουμε το ραβανί μια εντυπωσιακή τούρτα, δεν το κόβουμε σε κομμάτια. Αφού σιροπιάσουμε το ραβανί ολόκληρο και κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε τουρτιέρα, και το καλύπτουμε με λευκό γλάσο. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και  πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Για το λευκό γλάσο

Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Το νερό του μπεν μαρί δεν πρέπει να ακουμπάει στο μπολ με τα υλικά. Στο μπολ του μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 7 λεπτά σε μέτρια πάντα φωτιά. Το μείγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του. Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει, και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό. Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο, μέχρι να γαρνίρουμε. Πρέπει να κρυώσει τελείως το ρεβανί, και έπειτα αλείφουμε το γλάσο. Διατηρούμε το ρεβανί με το λευκό γλάσο στο ψυγείο.

Με αυτό το λευκό γλάσο μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες, κέικ, πίτες, cupcakes, βασιλόπιτες, κορμούς κλπ.

Extra μυστικά

-Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού.

-Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί, φεύγει η κρούστα της επιφάνειας, και χαλάει η όψη του ραβανί.

 

Check Also

Γεμιστοί μαρουλοντολμάδες σε κόκκινη σάλτσα!

sintayes.gr Μια συνταγή για ένα ελληνικό πατροπαράδοτο πιάτο. Μαρουλοντολμάδες γεμιστοί με κιμά και ρύζι σε κόκκινη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize