Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ραγκούσης: Πρέπει να πάμε σε μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας

Ραγκούσης: Πρέπει να πάμε σε μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας

Για μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Γιάννης Ρακούσης σε σημερινή του συνέντευξη. «Η χώρα χρειάζεται πολιτική και νομοθετική σταθερότητα για αυτό πρέπει να πάμε σε μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον realfm 97,8.

«Ένα από τα βασικά θέματα που έχω στο νου μου είναι ότι αυτή η χώρα, η δική μας χώρα, για να φτιάξει ισχυρές παραγωγικές δυνάμεις, που σήμερα δεν έχει, ισχυρή πραγματική οικονομία, πρέπει να δώσει πολιτική και νομοθετική σταθερότητα στους Έλληνες που παράγουν. Για να δώσεις πολιτική και νομοθετική σταθερότητα δεν μπορείς με την σημερινή πολιτειακή αρχιτεκτονική», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε σε μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας, όπου θα εκλέγουμε Πρόεδρο επικεφαλής κυβέρνησης, που θα έχει σταθερή θητεία για τέσσερα χρόνια, άρα δεν θα ξεκινάει, με την έναρξη της θητείας του, το καλαμπούρι «εκλογές αύριο το πρωί, πάμε σε πρόωρες εκλογές. Παραιτήσου, πάμε σε εκλογές», και δεύτερον, έτσι, θα μπορεί να υπάρχει και μία νομοθετική σταθερότητα, άρα να υπάρχει ένα καθαρό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορεί ο άλλος να δουλέψει, να επιχειρήσει, να δημιουργήσει επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Άρα χρειάζεται μία μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα, μέρος της οποίας είναι η μετάβαση προς ένα μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας».

Check Also

«Λάθος η εκλογή Γεννηματά – Εάν έβγαινε ο Ανδρουλάκης η κεντροαριστερά μπορεί να είχε μια ελπίδα»

ΑΠΕ - ΜΠΕ «Παλιά ηγεσία» χαρακτήρισε την εκλογή της Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος της Ένωσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize