Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ραβανί σιροπιαστό με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Ραβανί σιροπιαστό με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Πεντανόστιμο ραβανί σιροπιαστό με σοκολάτα και ινδοκάρυδο. Μια παραλλαγή ενός αγαπημένου σιροπιαστού γλυκού, του κλασικού ραβανί που θα απογειώσει τη γεύση σας και θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Μια συνταγή για ένα ένα γλυκό που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών. 

Υλικά

250 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

1 πορτοκαλιού το χυμό και το ξύσμα

250 γραμμάρια βούτυρο (αγελαδινό ή μαργαρίνη), λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

4 αυγά

3/4 φλιτζάνια τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο

120 γραμμάρια κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

 

για το σιρόπι:

3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

450 ml νερό

2 κοφτές κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη και το γιαούρτι, τα ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα για να φουσκώσει και μαλακώσει το σιμιγδάλι.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολάκι βάζετε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Αδειάζετε το υγρό μείγμα μέσα στο μπολ με το μείγμα σιμιγδαλιού, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε πολύ καλά με το σύρμα, ή τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε πολύ καλά με καθαρό μίξερ χειρός τα αυγά με την υπόλοιπη μισή ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα το προσθέτετε στο μείγμα σιμιγδαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 να ενσωματωθούν. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Προσθέτετε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και τα 3/4 φλιτζάνια ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 28 εκατοστά ή αντίστοιχο ορθογώνιο, ισιώνετε την επιφάνειά του.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε κομμάτια/ρόμβους, και (αν προτιμήσετε τα αμύγδαλα) τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού ένα αμύγδαλο. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό.

για το σιρόπι 

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το σιρόπι για 8-10 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βγάζετε το ραβανί από το φούρνο, χαράζετε μέχρι κάτω τα κομμάτια/ρόμβους και με μια κουτάλα, το περιχύνετε σταδιακά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε το ραβανί για 30 λεπτά στην άκρη και στη συνέχεια (αν προτιμήσετε το ινδοκάρυδο) το πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο στην επιφάνειά του. Το κόβετε και σερβίρετε.

Check Also

Πάβλοβα σοκολάτας με μαρόν γλασέ

olivemagazine.gr Δίχρωμη βάση μαρέγκας, μους σοκολάτας, μαρόν γλασέ και καραμελωμένα αμύγδαλα από παστέλι αμυγδάλου, κάνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize