Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Σφαγή» στα Σκόπια για τη συμφωνία – Ετοιμάζει διάγγελμα ο Ιβάνοφ

«Σφαγή» στα Σκόπια για τη συμφωνία – Ετοιμάζει διάγγελμα ο Ιβάνοφ

«Τρικλοποδιά» στη συμφωνία φέρεται να βάζει ο πρόεδρος της πΓΔΜ, που όχι μόνο δεν δέχθηκε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, αλλά θα εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του μέσω διαγγέλματος.

Απόλυτη διάσταση απόψεων για τη συμφωνία με την Αθήνα φαίνεται να χωρίζει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, γεγονός που πυροδοτεί νέες πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα. Ο Γκέοργκι Ιβάνοφ δεν καταδέχθηκε καν να ενημερωθεί για τη συμφωνία από το Ζόραν Ζάεφ, ενώ θα απευθύνει διάγγελμα στο οποίο θα εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο Ιβάνοφ με τον Ζάεφ και τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωνε τα γεγονότα. Ο Ιβάνοφ διέκοψε και εγκατέλειψε τη συμφωνία και δεν δέχθηκε καν να ενημερωθεί για αυτή.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο που μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ, η συνάντηση των τριών κράτησε δύο μόλις λεπτά (έναντι έξι που είχε αρχικά μεταδοθεί) και ο πρόεδρος της πΓΔΜ αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος.

Ο Ιβάνοφ φέρεται να ρώτησε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ αν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα και όταν του απάντησαν θετικά, τους ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους και αποχώρησε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ιβάνοφ θα απευθύνει διάγγελμα με το οποίο θα εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του για τη συμφωνία με την Αθήνα και την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

H διάσημη στα Σκόπια για τις πόζες της κόρη του Ζόραν Ζάεφ

protothema.gr Με τους θαυμαστές της στο Instagram να ξεπερνούν τις 21.000 Ο Ζόραν Ζάεφ, ο …

Σχόλια

Font Resize