Αρχική / NEWS VIDEOS / «Μήπως δεν αξίζει τελικά πλοίο στο Ρέθυμνο;» – Ούτε και αεροδρόμιο στον Λατζιμά

«Μήπως δεν αξίζει τελικά πλοίο στο Ρέθυμνο;» – Ούτε και αεροδρόμιο στον Λατζιμά

Αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα είναι πια οι πολίτες και οι φορείς στο Ρέθυμνο που αναγνωρίζουν, ότι αφού ναυάγησαν τα τελευταία σχέδια για πλοίο στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς-Ρέθυμνο, δεν πρόκειται στο εξής να υπάρξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για σύνδεση του νομού με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Όλοι οι κλάδοι της τοπικής οικονομίας στενάζουν και η μοναδική διέξοδος είναι μονόδρομος: να αναβαθμιστεί ο ΒΟΑΚ εκατέρωθεν του Ρεθύμνου.

Τέλειωσαν τα ψέματα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου. Όσοι είχαν εμπλακεί στην τελευταία απόπειρα ναύλωσης πλοίου, εκτός του ότι διώκονται ή και είχαν διωχθεί κάποιοι εξ αυτών, έχουν πλέον επίγνωση ότι δεν πρόκειται να έρθει πλοίο στο Ρέθυμνο.

Αλυσιδωτές οι συνέπειες στο μεγαλύτερο ποσοστό της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Το εμπόρευμα καθυστερεί να φτάσει στο Ρέθυμνο, ενώ επιβαρύνεται οικονομικά, το ίδιο και τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα και εφόδια, οι φοιτητές ταλαιπωρούνται αναζητώντας διέξοδο στους γειτονικούς νομούς, όπως και οι ντόπιοι κι επισκέπτες.

Αεροδρόμιο στον Λατζιμά δε θα γίνει, παρά τις σχετικές απαλλοτριώσεις εκτάσεων, όπως και δε θα ναυλωθεί πλοίο για Πειραιά, έτσι, αυτό που απομένει στο Ρέθυμνο για έξοδο από το αναπτυξιακό έλλειμμα, είναι να βελτιωθεί ο δρόμος προς Ηράκλειο και Χανιά που διαθέτουν ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου, ακόμη θυμούνται το «χρυσό» καλοκαίρι που το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» συνέδεε το Ρέθυμνο με τον Πειραιά, με τα ταμεία να γεμίζουν από τις εισπράξεις του τελευταίου καλοκαιριού με σημαντικά ποσοστά εσωτερικού τουρισμού.

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο πολεμούσαν οι Κρητικοί κατά την διάρκεια των επαναστάσεων 1821 – 1866!

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.gr Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου με μια …

Σχόλια

Font Resize