Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Μετά από ένα μυστικό δείπνο τεσσάρων ανθρώπων,  ο κύριος Μαριόλος ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα του κυρίου Σπανουδάκη ότι δέχεται να κατέλθει στις εκλογές με τον κύριο Μαρινάκη αρκεί να αναλάβει μετεκλογικά θέση αντιδημάρχου την οποία να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του»

«Μετά από ένα μυστικό δείπνο τεσσάρων ανθρώπων,  ο κύριος Μαριόλος ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα του κυρίου Σπανουδάκη ότι δέχεται να κατέλθει στις εκλογές με τον κύριο Μαρινάκη αρκεί να αναλάβει μετεκλογικά θέση αντιδημάρχου την οποία να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του»

Σε μια σκληρή ανακοίνωση προέβη  ο δημοτικός συνδυασμός του Θοδωρή Νίνου, Ρέθυμνο Αξίζεις σχετικά με τις σημερινές αποκαλύψεις του πρώην αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ Μαριόλου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με την διαδικασία μέσα από την οποία συμφωνήθηκε η προσχώρηση του κ. Σπανουδάκη με τον κ. Μαρινάκη κατόπιν συγκεκριμένου ανταλλάγματος:

«Κατά τον πολιτικό φιλόσοφο Τόμας Χομπς ο άνθρωπος έχει ως στόχο του την κυριαρχία, την προσωπική υπεροχή και τον πλουτισμό σε βάρος των υπολοίπων. Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι, υπακούοντας στις επιθετικές ως επί το πλείστον ενορμήσεις τους, οδεύουν προς την αλληλοεξόντωσή τους από φιλοδοξία, από φόβο, αλλά και από συμφέρον. Πάντως ο ίδιος καταλήγει ότι:μόνον οι αμοιβαίες συμφωνίες είναι ικανές να εδραιώσουν την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Μαριόλου είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους τόσο ο πλήρους θητείας Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Σπανουδάκης, όσο και ο υποτίθεται διαχρονικός φύλακας της ηθικής τάξης του τόπου μας, κύριος Μαρινάκης.

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον κ. Μαριόλο είναι ωμά και αδιαμφισβήτητα: Μετά από ένα μυστικό δείπνο τεσσάρων ανθρώπων,  ο κύριος Μαριόλος ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα του κυρίου Σπανουδάκη ότι δέχεται να κατέλθει στις εκλογές με τον κύριο Μαρινάκη αρκεί να αναλάβει μετεκλογικά θέση αντιδημάρχου την οποία να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν ενώ είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Θοδωρή Νίνου και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σπανουδάκης συμμετείχε σε τριμελή επιτροπή η οποία υποτίθεται προσπαθούσε να συγκροτήσει μια νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια! Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαριόλο ο σημερινός Δήμαρχος που σε κάθε ευκαιρία αναπτύσσει λογύδρια και κορώνες περί ηθικής τάξης, αποδέχτηκε με χαρά τη συναλλαγή.

Αν ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Μαριόλου και δεν αμφισβητηθούν από τον κ. Σπανουδάκη και τον κύριο Μαρινάκη τότε συνιστούν ωμή παραδοχή μιας πολιτικής συμφωνίας που δεν αφορά αυτοδιοικητικές αρχές ή ένα κοινό όραμα για τον τόπο, αλλά  μόνο τον συγκερασμό δυο αναγκών: της ασβέστης  ανάγκης για παραμονή στο δημαρχιακό θώκο πάση θυσία και της ανάγκης απόκτησής μιας σταθερής δημοτικής καρέκλας αντιδημάρχου και ίσως μιας υποσχετικής για το μέλλον. Πάντως τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: ο κ. Σπανουδάκης, παρότι δεν ήταν ψηλά στην σταυροδοσία του συνδυασμού του κ. Μαρινάκη που είθισται να αποτελεί ένα αντικειμενικό κριτήριο λαϊκής αποδοχής, παρέμεινε σταθερά και για όλη τη θητεία του Αντιδήμαρχός Οικονομικών, ενώ περίπου στα μισά ανέλαβε και αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΗΡ. Προφανώς επειδή ξέρει γράμματα που λέει και ο κύριος Μαριόλος.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι στεκόμαστε απέναντι σε λογικές συνδιαλλαγών και σε δοσοληψίες χειρίστου είδους. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από κάθε αρχή και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε απέναντι στην ιδιοτέλεια τους και τους αφιερώνουμε τη ρήση  του Κωνσταντίνου Τσάτσου, σε σχέση με την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να πετύχει το καλύτερο: «Πολλά όσα ήθελες και δεν μπόρεσες. Περισσότερα όσα μπορούσες και δεν θέλησες. Και ακόμη περισσότερα όσα δεν θέλησες και που έπρεπε και να θελήσεις και να μπορέσεις». Συνεχίζουμε ενωμένοι και σταθεροί στις αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε, με μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση, μακριά από  λογικές που ανήκουν στο χθες.»

 

Θοδωρής Νίνος,

Επικεφαλής Ρέθυμνο Αξίζεις

Δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης

Ρέθυμνο Αξίζεις

Γιάννης Γαϊτάνης,

Θέμης Χαμογεωργάκης,

Μποτόνης Μποτονάκης,

Μανώλης Φουρφουλάκης,

Μανώλης Κρεβατσούλης,

Βούλα Μαρινάκη,

Πέτρος Στεφανάκης,

Μάνος Παλαφούτης,

Νίκος Κεχαγιαδάκης

Check Also

Στο Ρέθυμνο ο Μιχάλης Χαντάς για να μας οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή με τις συμβουλές του!

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου διοργανώνει Σεμινάριο Θετικής Ψυχολογίας με τον Δρ. Μιχάλη Χαντά ΧΤΙΖΩ  ΜΙΑ  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize