Αρχική / PLUS / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / «Ευχόμαστε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις να μην είναι κενές περιεχομένου για το τμήμα Τουρισμού στο Ρέθυμνο»

«Ευχόμαστε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις να μην είναι κενές περιεχομένου για το τμήμα Τουρισμού στο Ρέθυμνο»

Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για τις δεσμεύσεις Γαβρόγλου για την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στο Ρέθυμνο

 

Τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα  Γαβρόγλου αναφορικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση  Τμήματος Τουρισμού στο Ρέθυμνο σχολίασε με δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής κατήγγειλε την Κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το ζήτημα ενώ αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης  του σημαντικού αυτού εγχειρήματος που αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστήμιου Κρήτης με σύγχρονα ακαδημαϊκά αντικείμενα και ταυτόχρονα αποσκοπεί στο να αναδειχθεί η χώρα μας σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.

 

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη :

 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα για την πρόσφατη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στο Ρέθυμνο, σε νομοσχέδιο  που  αφορά  τη  συγχώνευση  του Ιονίου  Πανεπιστημίου  με  το ΤΕΙ  Ιονίων  νήσων.

Χαίρομαι δε ιδιαίτερα γιατί ο ίδιος Υπουργός που μετά από συνεχόμενες πιέσεις στο Κοινοβούλιο μου απαντούσε αρχικά ότι  η ευθύνη για τη μη υλοποίηση του Τμήματος ανήκει στην προηγούμενη ηγεσία η οποία δεν προχώρησε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και είχε δεσμευτεί  ότι αυτό θα εκδοθεί έως τον Ιούνιο του 2017, μετά από τη συνεχομένη κυβερνητική απαξίωση του εγχειρήματος δεσμεύεται εκ νέου για επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών

Ευχόμαστε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις να μην είναι κενές περιεχομένου, καθώς οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα υπερθεματίζουν για την ίδρυση και τη λειτουργία του Τμήματος,  όταν πάρθηκαν οι πρώτες επίσημες  αποφάσεις από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δήλωναν αντίθετοι. Θυμίζουμε εξάλλου ότι στο πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ για την Παιδεία θέσπισαν την κατάργηση των δυο τμημάτων σε Κρήτη και Αιγαίο, διάταξη που αναγκάστηκαν να αποσύρουν μετά και από προσωπική  κοινοβουλευτική μου παρέμβαση.

Καλωσορίζουμε λοιπόν την Κυβέρνηση στη σύγχρονη ακαδημαϊκή πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο εμπαιγμός της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Η υλοποίηση του Τμήματος Τουρισμού αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστήμιου Κρήτης με σύγχρονα ακαδημαϊκά αντικείμενα που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και την ανάδειξη της χώρας μας σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

 

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Τι θα δουν οι Κινέζοι καθηγητές στην Κρήτη;

neakriti.gr Την Ιεράπετρα θα επισκεφτεί αποστολή Κινέζων καθηγητών Στην Ιεράπετρα θα βρεθεί αυριο, Πέμπτη 8 …

Σχόλια

Font Resize