Ψάχνει ακραίες λύσεις για το Brexit ο Τζόνσον

Τρόπους να κερδίσει ένα ανώδυνο οικονομικά Brexit, ψάχνει από τώρα ο Μπόρις Τζόνσον, για την περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και διαδεχτεί στην πρωθυπουργία, την Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με τους The Times, ο Τζόνσον, που θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος στην κούρσα για την πρωθυπουργία, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων προκειμένου να μην υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική πέραν της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Αυτό την ώρα που η Ε.Ε. του διευκρίνισε, πως ακόμη και χωρίς συμφωνία, η χώρα θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα, που εξηγεί πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής των Συντηρητικών έκανε την τοποθέτηση αυτή μιλώντας σε οπαδούς μιας τάσης που θεωρείται ότι εκφράζει τους πιο σκληροπυρηνικούς Brexiteers.

Ο Τζόνσον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είπε την περασμένη εβδομάδα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με στελέχη του λεγόμενου European Research Group, ότι δεν θα αποκλείσει ρητώς αυτό το σενάριο. Οι Τάιμς του Λονδίνου επικαλούνται «ανώτερο» στέλεχος της συγκεκριμένης τάσης, που δεν κατονομάζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize