Προσέχει κι αγαπά σαν τα μάτια της τον γενέθλιο τόπο του πατέρα της, το Ρέθυμνο – Από τη Μελβούρνη με ένα λεύκωμα

60 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Κρητική αδελφότητα Μελβούρνης. Η Ευαγγελία Γαγάνη επέστρεψε στην γενέτειρα του πατέρα της, το Ρέθυμνο για να δωρίσει στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη το επετειακό λεύκωμα. Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα μοιράστηκε με το προσωπικό και τον πρόεδρο της βιβλιοθήκης τις εμπειρίες παλαιών και νέων μεταναστών στη μακρινή χώρα της Αυστραλίας, λαμβάνοντας θερμά συγχαρητήρια για την τήρηση των ελληνικών ηθών και εθίμων που φέρνουν κοντά τις δύο πατρίδες.

Προσέχει κι αγαπά σαν τα μάτια της τον γενέθλιο τόπο του πατέρα της, το Ρέθυμνο. Η Ευαγγελία Γαγάνη ζει στη Μελβούρνη, όμως η καρδιά της χτυπά για την Κρήτη. Πέρασαν 60 χρόνια από την ίδρυση της Κρητικής αδελφότητας της Μελβούρνης και τώρα, ένα λεύκωμα με τους ανθρώπους που ξεκίνησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον ελληνισμό της διασποράς, θα κοσμεί τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου.

Την Ελληνοαυστραλή, Ευαγγελία Γαγάνη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης του Ρεθύμνου, Μιχάλης Τρούλης και Μαριάννα Ρουκουνάκη που εξήραν τις προσπάθειες των αποδήμων στο να κρατήσουν ζωντανά τα ελληνικά κύτταρα πολιτισμού στην μακρινή ξενιτειά.

Στις μέρες μας συντελείται ένα νέο κύμα μετανάστευσης με την ελληνική παροικία στην Αυστραλία να βοηθά και πάλι τους νεομετανάστες σε ό,τι χρειαστούν, ενώ τηρούν παράλληλα, ευλαβικά τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοναχά στη Μελβούρνη, 150 παιδιά, διδάσκονται κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize