Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Προετοιμάζεται η προκήρυξη για την ανάθεση του ΒΟΑΚ

Προετοιμάζεται η προκήρυξη για την ανάθεση του ΒΟΑΚ

Εντός του Φεβρουαρίου θα πρέπει να αναμένουμε τις κρίσιμες εξελίξεις που θα αφορούν τον τρόπο υλοποίησης του Βόρειου Οδικού Άξονα και θα συνοδεύονται από τις τελικές ανακοινώσεις για την προκήρυξη του έργου.

Το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο που απέμεινε να υλοποιηθεί στην χώρα, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που προέρχονται από το Υπουργείο Υποδομών, όπου προετοιμάζεται πυρετωδώς το τρέχον χρονικό διάστημα η προκήρυξη για την ανάθεση του έργου.

Η τελευταία κρίσιμη εξέλιξη που κατεγράφη την εβδομάδα που πέρασε αφορούσε τη νομοθετική ρύθμιση που εγκρίθηκε από την Βουλή, ειδικά για τον ΒΟΑΚ.

Με την τροπολογία που πέρασε το Υπουργείο Υποδομών στο νέο νόμο για τους «φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κι άλλες διατάξεις» προχώρησε σε τροποποιήσεις νόμων που διέπουν την λειτουργία του ΟΑΚ, αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις έργων και την ανάθεση και εκτέλεση έργων με συμβάσεις παραχώρησης.

Ουσιαστικά αφαίρεσε την αρμοδιότητα από τον ΟΑΚ σε ότι αφορά το θέμα της ανάθεσης του έργου για το τμήμα Χανιά- Άγιος Νικόλαος και μετέφερε την ευθύνη στο Υπουργείο προκειμένου να ακολουθήσει τις διαδικασίες που έκανε και με τα άλλα μεγάλα οδικά έργα ανάθεσης στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι, αυτό που απομένει είναι να βγει η προκήρυξη «στον αέρα» για την προσωρινή ανάδειξη αναδόχου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Check Also

Από το μηδέν ο ΒΟΑΚ και διόδια θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Εξετάζοντα όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης. Είναι καιρός να μιλήσουμε ακόμα και για θέματα ταμπού όπως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize