Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / SciTech / Πως να σβήσεις τις φωτογραφίες σου απ’ το FaceApp

Πως να σβήσεις τις φωτογραφίες σου απ’ το FaceApp

Κι αφού τρομοκρατήθηκες αρκετά μαθαίνοντας τι άφησες απλόχερα στην εφαρμογή να κάνει με τις φωτογραφίες σου, τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις τα 3 βήματα για να σβήσεις τις φωτογραφίες σου απ’ το FaceApp!

Οι «γερασμένες» φωτογραφίες είχαν κατακλύσει τα newsfeeds των social media, ενώ ξαφνικά κανείς δεν ανεβάζει καμία «γερασμένη» φωτογραφία του απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστό τι συμβαίνει με τα προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες όσων χρησιμοποιούν το FaceApp.

Τι δικαιώματα παραχωρείς στο FaceApp ανεβάζοντας φωτογραφίες σου;

Στους όρους χρήσης του FaceApp αναφέρεται ότι ο χρήστης παραχωρεί στην εταιρεία την άδεια για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση μετάφραση κ.λπ. του περιεχομένου χρήστη και οποιουδήποτε ονόματος ή ονόματος χρήστη παρέχεται σε σχέση με το εν λόγω περιεχόμενο, σε όλες τις μορφές media και όλα τα κανάλια που είναι ήδη γνωστά ή θα αναπτυχθούν στο μέλλον, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσής του.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Wireless Labs, μητρική εταιρεία της FaceApp, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία σου, τροποποιημένη ή μη, για διαφημιστικούς λόγους, για την εκπαίδευση άλλων προγραμματιστών και για άλλους σκοπούς.

Πώς μπορείς να σβήσεις τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει;

Μετά τον σάλο που έγινε, ο CEO της εταιρείας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες τους από τον server, παρ΄όλο που οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τα server 48 ώρες μετά».

Τα τρία βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσεις για ν’ αφαιρεθούν οι φωτογραφίες σου απ’ τους server της εταιρείας:

  1. Επιλέγεις τα Settings και στη συνέχεια πας στο Support και Report bug and send logs.
  2. Από εκεί, στέλνεις ένα αίτημα στην εφαρμογή για να διαγραφούν όλα τα δεδομένα σου απ’ τον server με τίτλο στο θέμα «Privacy».
  3. Στη συνέχεια, από τις ρυθμίσεις του κινητού σου αφαιρείς το δικαίωμα πρόσβασης της εφαρμογής στις φωτογραφίες σου και εννοείται διαγράφεις την εφαρμογή!

Μπορεί αυτή τη φορά να βρήκες τον τρόπο να πάρεις πίσω τα δικαιώματά σου, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι ποτέ δεν πρέπει να πατάς agree σε όρους που δεν διαβάζεις. Σ’ αυτά τα ψιλά γράμματα πάντα κρύβεται κάτι που θέλεις ή πρέπει να μάθεις γι’ αυτό μην την ξαναπατήσεις στο μέλλον. Και φυσικά, μάθε επιτέλους αναλυτικά τι είναι ο κανονισμός GDPR.

Check Also

Κρήτη – 25 σπάνιες φωτογραφίες από το 1950

neakriti.gr Η «παρθένα» Κρήτη, μιας άλλης εποχής… «Ταξίδι» στο χρόνο μέσα από τις εικόνες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize