Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Πως να φτιάξετε χειροποίητο παστέλι εύκολα και γρήγορα

Πως να φτιάξετε χειροποίητο παστέλι εύκολα και γρήγορα

Για να σφίξει πιο εύκολα το μέλι μπορούμε να προσθέσουμε μία κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική.

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια σουσάμι, καβουρδισμένο

200 γραμμάρια μέλι

100 γραμμάρια αμύγδαλα, θρυμματισμένα

30 γραμμάρια ηλιόσπορους

1 πρέζα αλάτι

Ηλιέλαιο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός 6 λεπτά προσέχοντας μην καεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, το αλάτι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα, την οποία την έχουμε αλείψει ελαφρώς με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλουμε με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού.
Τέλος, το αφήνουμε να κρυώσει για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε.

Check Also

Τροφές στην… υπηρεσία του Έρωτα

mednutrition.gr Τελικά «ο έρωτας περνάει από το στομάχι»; Σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση «ο έρωτας περνάει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize