Πως να φτιάξετε αγαπημένα κεμπάπ με χούμους φέτας και ψητή τομάτα!

Υπέροχα κεμπάπ με χούμους φέτας και ψητή τομάτα. Μια συνταγή με απλά υλικά για πεντανόστιμα κεμπάπ που θα ψήσετε στα κάρβουνα ή στη σχάρα στο φούρνο σας, γευστικότατο χούμους φέτας και ψητή ντομάτα. Διαφορετικές γεύσεις δεμένες σε έναν υπέροχο συνδυασμό για ένα τέλειο γεύμα.

Υλικά

για τα κεμπάπ:

600 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κουταλιές σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ασπράδι αυγού

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)

30 γραμμάρια τρίμμα ψωμιού 2-3 ημερών

1 κουταλιά σούπας πελτές τομάτας

αλάτι

πιπέρι

για το χούμους φέτας:

400 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα

200 γραμμάρια τυρί φέτα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας λεμόνι

2/3 κουταλιές σούπας μέντα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό

για τις ψητές ντομάτες:

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες στη μέση

1/3 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανός

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

αλάτι

ελαιόλαδο

λίγες σταγόνες ξίδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

για τα κεμπάπ

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά. Τα αφήνετε για 15 λεπτά να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα ανακατεύεται ξανά. Έπειτα πλάθεται και δημιουργείται μακρόστενα κεμπάπ σε μέγεθος της αρεσκείας σας.

Τα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους.)

για το χούμους φέτας

Ρίχνετε σε μπλέντερ τα ρεβίθια και τη φέτα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια κρέμα σαν αλοιφή. Προσθέτετε και το γιαούρτι και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε τη μέντα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

για τη ψητή ντομάτα

Ψήνετε τις ντομάτες μαζί με τα κεμπάπ. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρείτε από τα κάρβουνα ή το φούρνο τις βάζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize