Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Πώς καταργούν επιδόματα στην πράξη; – Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων – Καταγγελίες στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου

Πώς καταργούν επιδόματα στην πράξη; – Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων – Καταγγελίες στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η κατάσταση στην αγορά εργασίας τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Μετά τις καταγγελίες για υπογραφή ατομικών συμβάσεων ή και μερικής απασχόλησης με εργασία πλήρης απασχόλησης, πλέον στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου φθάνουν καταγγελίες για καταστρατήγηση ακόμη και της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στις 20 Ιουλίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία στον ξενοδοχειακό κλάδο για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στις πιέσεις ακόμη και για εξάλειψη των δώρων και επιδομάτων στο ιδιωτικό τομέα.

Με την ανεργία και την οικονομική κρίση να καλπάζουν από τη μία και τους μισθούς να βρίσκονται στα τάρταρα, υποφέρουν οικονομικά οι εργαζόμενοι, ενώ καταγγέλλουν καθημερινά περιστατικά εκμετάλλευσης της συγκυρίας εις βάρος τους. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι σε πολλούς κλάδους, όμως τώρα προκηρύχθηκε απεργία των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο εν μέσω τουριστικής περιόδου στις 20 Ιουλίου.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Λιολάκης, οι εργοδότες πιέζουν τους υπαλλήλους σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, μερικής απασχόλησης, ενώ εργάζονται ακόμα και με υπερωρίες, όπως και μεθοδεύουν την εξάλειψη στην πράξη των επιδομάτων και των δώρων, όπως έχει συμβεί στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, Κώστας Νικολιδάκης, καταγγέλλει εργοδότες οι οποίοι αναγκάζουν μέλη του προσωπικού να συνάψουν συμβάσεις ως ενώσεις προσώπων, με αποτέλεσμα να παραμένει ως επίδομα μόνο αυτό του γάμου και να ακυρώνονται στην πράξη, αυτά της ανθυγιεινής εργασίας, του εποχικά εργαζόμενου και του αποφοίτου σχετικής με τον κλάδο σχολής.

 

Check Also

Κρήτη – «Ενοικιάζουν» εργαζόμενους σε ξενοδοχεία

neakriti.gr Προβληματισμός στα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις συμβάσεις Φθάνουν στα Χανιά μέσω Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize