Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ποία είναι τα 3 πιο βρώμικα καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε;

Ποία είναι τα 3 πιο βρώμικα καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε;

Καθημερινά πιάνουμε με τα χέρια μας δεκάδες αντικείμενα είτε στο σπίτι είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη κι αν συνηθίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας κυρίως αφού φύγουμε από την τουαλέτα, φαίνεται πως θα έπρεπε να το κάνουμε πιο συχνά καθώς κάποια αντικείμενα είναι εξίσου βρώμικα.

Δείτε για παράδειγμα μερικά από αυτά που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα και αποτελούν εστίες μικροβίων.

Τα κουμπιά του ασανσέρ

Αρκεί να αναλογιστείτε μόνο πόσα χέρια πιάνουν καθημερινά τα κουμπιά ενός ασανσέρ και μάλιστα σε ένα δημόσιο κτίριο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση των μικροβίων στα κουμπιά των ανελκυστήρων είναι της τάξης που επικρατεί τόσο στα κοινόχρηστα τηλεκοντρόλ των ξενοδοχείων όσο και στη λεκάνη μιας τουαλέτας.

Μια γυναικεία τσάντα

Πρόκειται για ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούν καθημερινά όλες οι γυναίκες. Κι όμως οι τσάντες τους δεν είναι τόσο αθώες από άποψη μικροβίων. Το γεγονός πως οι τσάντες έρχονται τακτικά σε επαφή με πολλές επιφάνειες, τις καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνες, καθώς τα μικρόβια που βρίσκονται στην τσάντα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν με τα χέρια μας.

Οδοντόβουρτσα

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε για την υγιεινή μας, αν δεν αποθηκευτεί σωστά μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν αφήνουμε ακάλυπτη την οδοντόβουρτσα στο μπάνιο, τα βακτήρια που αναπτύσσονται από το καζανάκι μπορούν να παραμείνουν στον αέρα μέχρι και 2 ώρες. Με δεδομένο ότι η οδοντόβουρτσα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, αντιλαμβάνεστε σε τι πηγή μόλυνσης μπορεί να μετατραπεί η οδοντόβουρτσά σας.

Check Also

Ρέθυμνο – Σημαντικός εξοπλισμός παραλήφθηκε

Τις  συμβάσεις  προμήθειας τεσσάρων νέων, σύγχρονων οχημάτων για τις ανάγκες της  Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize