Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Το πλοίο καπετάν Χρήστος που βλέπουμε συχνά στο λιμάνι Ρεθύμνου δέχεται το φορτίο και θα απομακρύνει τα εκρηκτικά από Ηράκλειο

Το πλοίο καπετάν Χρήστος που βλέπουμε συχνά στο λιμάνι Ρεθύμνου δέχεται το φορτίο και θα απομακρύνει τα εκρηκτικά από Ηράκλειο

Λίγο πριν τις 11 το πρωί έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καρνάγιου το ειδικά ναυλωμένο φορτηγό πλοίο Καπετάν Χρήστος  που αναμένεται να μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών από το λιμάνι Ηρακλείου στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Watch this video on YouTube.

Η επιχείρηση βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη παρουσία πυροτεχνουργών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και υπό τον συντονισμό των λιμενικών αρχών του Ηρακλείου ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Εν τω μεταξύ κι ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλωνα Φιλιππή στο neakriti.gr «έχουν προκύψει προβλήματα τεχνικής φύσεως κατά τη διαδικασία μεταφορίας των εκρηκτικών από το ένα πλοίο στο άλλο». Περισσότερες λεπτομέρειες δε μπορούν να γίνουν γνωστές προς το παρόν ωστόσο ο κ. Φιλιππής διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται θέμα κινδύνου και πως όλο το προσωπικό εργάζεται προς την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης των 29 κοντέινερ,  το φορτίο των 410 τόνων εκρηκτικών αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Watch this video on YouTube.

Να σημειωθεί επίσης ότι προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οκτώ ναυτικοί – πλήρωμα του φορτηγού πλοίου «Andromeda» που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Κρήτης να μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικών με προορισμό πιθανότατα τη Λιβύη. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον κ. Θεόδωρο Ρέλλο, αρχιπλοίαρχο και διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Φωτογραφίες – videoΝίκος Χαλκιαδάκης

Check Also

Ρέθυμνο δεν κατάφερε να φτάσει το πλοίο Olympus – Παραμένει δεμένο στη Σαντορίνη

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Δεν κατάφερε να φτάσει στο Ρέθυμνο και παραμένει στο λιμάνι της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize