Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πλάνα του τόπου μας με τα αρώματά του σε όλη την Ευρώπη

Πλάνα του τόπου μας με τα αρώματά του σε όλη την Ευρώπη

Δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την Κρήτη τα μέλη του συνεργείου της Γαλλογερμανικής τηλεόρασης Arte, που έκαναν γυρίσματα στην περιοχή του Μεραμπέλλου για τα ήθη, τα έθιμα, το φαγητό και τα βότανα χωρίς να δουν από κοντά τι μπορεί να παραχθεί από τα φυτά του τόπου μας.

Οι συντελεστές του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ ήθελαν να καταγράψουν πως από τα διάφορα βότανα και φυτά παράγονται φυσικά,  ιδιαίτερης αξίας και σημασίας, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας.

Το συνεργείο κατέγραψε στις εγκαταστάσεις τον τρόπο επεξεργασίας των βοτάνων και της παραγωγής προϊόντων από αυτά. Έπειτα μπήκε στο χημείο και παρακολούθησε μια διαδικασία από τον χημικό Μανούσο Πεδιαδίτη ενώ πήρε απαντήσεις από τον ίδιο για όλη την διαδικασία που γίνεται ώστε τα αιθέρια έλαια να γίνουν κάποιο φυσικό προϊόν.

«Είναι πραγματικά μοναδική η δουλειά που γίνεται εδώ, και είναι σημαντικό το γεγονός του σεβασμού στις πρώτες ύλες του τόπου σας, όταν αυτές επεξεργάζονται χωρίς κανένα χημικό στοιχείο και γίνονται προϊόντα που μπορεί ο κάθε ένας να χρησιμοποιήσει» είπαν μεταξύ άλλων.

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στους επόμενους μήνες έχει καταγράψει την καθημερινότητα των επισκεπτών στην περιοχή και όλα όσα μπορούν να δουν, να ακούσουν, να γευτούν και να αγγίξουν ποδηλατώντας σε αυτήν και κάνοντας εναλλακτικό τουρισμό στα μέρη μας.

BIOROMA

NATURAL PRODUCTS

Check Also

Παρέμβαση κατά της Airbnb από δέκα μεγάλες πόλεις – Ζητάνε από την Ευρώπη βοήθεια

nostimonimar.gr Δέκα πόλεις ζητάνε περισσότερη δύναμη για να περιορίσουν την Airbnb Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ζήτησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize