Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Πίτσα καλτσόνε

Πίτσα καλτσόνε

Απολαύστε την πίτσα σας αλα ιταλικά, με αυτή τη σκεπαστή πίτσα καλτσόνε! Ζουμερή, πεντανόστιμη και χορταστική

Υλικά Συνταγής

1/2 δόση για ζύμη για πίτσα

Για τη γέμιση

2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

3 φέτες μπέικον

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

5 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

4 κουταλάκια σούπας κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας

4 φέτες ζαμπόν

250 γραμμάρια μπαστούνι μοτσαρέλα τριμμένο

μείγμα μυρωδικών (ρίγανη-θυμάρι-βασιλικό)

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την πίτσα καλτσόνε, ροδίζοντας πρώτα το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τις ζύμες σε δύο στρογγυλά λεπτά φύλλα. Αλείφουμε με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας το μισό φύλλο. Ισομοιράζουμε τη γέμιση μανιταριών. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το τραγανό μπέικον σε κομμάτια και το τυρί. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Διπλώνουμε στη μέση (σαν μισοφέγγαρο) και στρίβουμε τις άκρες τσιμπώντας τις ενώσεις. Το κλείνουμε σαν κόθρο. Λαδώνουμε την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε τα καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να ροδίσουν.

Extra tip

Όσο πιο λίγη υγρασία εμφανίζει η γέμιση του καλτσόνε, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα έχουμε.

Check Also

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

icookgreek.com Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια. Συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες χωρίς πατάτα. Υλικά  2 1/2 φλιτζάνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize